Wat is er te zien in Noordwest Schotland?

Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Eilean Donan Castle in Schotland Glen Affric in de Hooglanden van Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Silver Sands of Morar in de Highlands van Schotland

Bezienswaardigheden rond Loch Ness en de weide omtrek

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit noordwestelijke deel van de Hooglanden van Schotland dat uit verschillende berggebieden bestaat. Lees hier verder over de ruigste regionen die aan of relatief in de buurt van de zee gesitueerd zijn als Ardnamurchan, Kintail en Glen Affric. Dat is zeer dunbevolkt en daar is het vooral natuur en fraaie landschappen die de klok slaan. Niet alleen in de vorm van bergen maar ook meren, zeemeren, wilde stranden en oude bossen. Een eind verder oostwaarts ligt de lange door gletsjers uitgesneden Great Glen waar u onder andere het beroemde Loch Ness en het Caledonian Canal zult aantreffen. Lees hier verder over Loch Ness en de Great Glen. De stad Inverness bevindt zich ten noorden van de vallei. Onder de kaart ziet u een opsomming van allerlei locaties zoals kastelen, natuurreservaten maar ook andere bezoekersattracties.

legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Loch Ness en omgeving

Meer gedetailleerde informatie?

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult u zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. Wilt u terwijl u deze kaart bekijkt op zoek gaan naar een accommodatie? Kijk dan bij de pagina met hotels, b&b's en vakantiehuizen hieronder waar u zowel de kaart met bezienswaardigheden als een kaart met beschikbare accommodaties kunt raadplegen en boeken.

Dorp in Noordwest Schotland
Hotel in Schotland


Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder een paar kastelen, enkele musea, een whiskystokerij, een historisch slagveld en het beroemde spoorwegviaduct uit de Harry Potter films. De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. Van die organisaties kunt u ook bezoekerspassen aanschaffen. NNR = nationaal natuurreservaat, RSPB = natuurreservaat van de vogelbescherming en NSA = National Scenic Area (groot conservatiegebied). Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan Inverness, Drumnadrochit en Glenfinnan. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische locaties en andere attracties:
West Highland Museum - Glenfinnan Monument (NTS) - Loch Shiel Highland Cruises - Urquhart Castle (HS) - Loch Ness Centre - Clansman Centre - Glenelg Brochs (HS) - Inverness Museum & Art Gallery - Inverness Cathedral - Culloden Battlefield (NTS) - Cawdor Castle - Fort George (HS) - Eilean Donan Castle - Tomatin Distillery

Natuurreservaten en andere mooie locaties:
Ardtornish (garden) - Glenborrodale (RSPB) - Ariundle Oakwood (NNR) - Glen Roy (NNR) - Creag Meagaidh (NNR) - Falls of Foyer - Loch Ruthven Nature Reserve (RSPB) - Corrimony (RSPB) - Falls of Glomach (NTS) - West Affric (NTS) - Kintail & Morvich (NTS) - Balmacara Estate (NTS)


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noordwest Schotland
© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers