Bezienswaardigheden in de Western Highlands

Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Loch Lomond in Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland

Bezienswaardigheden in de Western Highlands

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit westelijke deel van de Hooglanden van Schotland dat uit twee behoorlijk grote beschermde gebieden bestaat. Behalve het mooie landschap zijn er tal van andere bezienswaardigheden te zien. Denk aan historische locaties zoals kastelen, tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? De meest zuidelijke is het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Dat heeft uiteraard bergen maar ook verschillende meren waarvan het naamgevende Loch Lomond het grootst is. Het oostelijke gedeelte van het park bestaat uit de Trossachs dat ook wel een miniatuur Highland landschap wordt genoemd omdat er veel verschillende kleine meertjes en smalle valleien gesitueerd zijn. Verder noordwaarts ligt de Ben Nevis & Glen Coe, een bergachtige National Scenic Area waar onder andere 's lands mooiste bergpas te zien is en de hoogste berg van Schotland is gesitueerd. De hele regio kent slechts kleine dorpen en met Fort William een stadje.

legenda van kaart

Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Stadje in de Highlands van Schotland
Hotel in Schotland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder tuinen, enkele historische bezienswaardigheden en een beroemde stoomtrein (de Harry Potter spoorlijn). De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. NNR = nationaal natuurreservaat, RSPB = natuurreservaat van de vogelbescherming en NSA = National Scenic Area (groot conservatiegebied). Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan bijvoorbeeld Fort William en Inveraray. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Natuur en tuinen:
Geilston Garden (NTS) - Glenarm - Linn Botanic Garden - Benmore Botanic Garden - Loch Lomond Nature Reserve - Ben Lomond (NTS) - Queen Elizabeth Forest Park - Ben Lui Nature Reserve - Queen Elizabeth Forest Park - Ben Lawers (NTS) - Glasdrum Wood Nature Reserve - Kinlochlaich House Gardens - Glencoe & Dalness (NTS)

Historische gebouwen en andere attracties:
Dumbarton Castle (HS) - The Hill House (NTS) - Inveraray Castle - Inveraray Jail - Kilchurn Castle (HS) - Castle Stalker - Inverlochy Castle - Ben Nevis Distillery - Go Ape Aberfoyle (outdoor avontuur)


Op rondreis?button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers