Het dorpje Luss aan Loch Lomond in Schotland

Luss langs Loch Lomond in Schotland Luss langs Loch Lomond in Schotland hotels boeken via GBLRowardennan bij Loch Lomond in Schotland Ben Lomond in Schotland Het dorpje Tarbet bij Lomond Lomond in Schotland Loch Long in Schotland Loch Fyne in Schotland Inveraray Castle in Schotland

Informatie over deze bestemmingLuss aan Loch Lomond in Schotland

Luss is een klein geconserveerd dorp in de hooglanden van Schotland en ligt aan de westoever van het grote Loch Lomond. Dit bevindt zich in het gelijknamige bergachtige nationale park. U vindt hier een bezoekerscentrum en u kunt u er ook meegaan op verschillende boottochten op het grote meer. Er is bijvoorbeeld ook een waterbus waardoor u naar andere locaties langs Loch Lomond kunt reizen waaronder Tarbet in het noorden en Rowardennan aan de oostoever. Wat verder weg zijn nog meer mooie meren. Denk aan Loch Long, Loch Goil en nog iets verder Loch Fyne. Daar treft u ook Inveraray Castle in het gelijknamige stadje. De meren van de Trossachs bevinden zich hemelsbreed ook zeker in de buurt al is de reistijd een stukje langer omdat je om het grote Loch Lomond heen moet rijden. Niet heel ver van hier zijn ook een paar andere bezienswaardigheden zoals in en bij Helensburgh. Daar kunt u The Hill House bezichtigen, een meesterwerk van de beroemde Charles Rennie Mackintosh. Daar vlakbij ligt tevens de tuin Glenarm. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Luss.


In enige luxe overnachten?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel bij of vlakbij het water? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vier van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht waarvan drie aan Loch Lomond. Twee daarvan staan hier in het dorpje Luss:

4 en 5 vijfsterrenhotels aan Loch Lomond


Wandelen in Luss

Het nationale park is natuurlijk een mooi gebied om te wandelen. In deze plaats kunt u onder andere de korte Luss Heritage Trail volgen en Beinn Dubh opwandelen. Daarnaast kunt u ook per boot of waterbus naar Inchcailloch island voor een wandeling op dit eiland dat deel uitmaakt van het Loch Lomond National Nature Reserve. Aan de andere kant van de oever vindt u ook Ben Lomond, een populaire berg waar u op kunt wandelen. Dat is vlakbij Rowardennan waar u dus ook met de waterbus kunt komen. Langs deze oostoever vindt u ook het pad van de West Highland Way.

Routes rond Luss, Balmaha en Drymen


Pub walk: Arrochar en de Village Inn (98)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver van hier in het nationale park kunt u een route van 9 km wandelen die u langs het dorpje Arrochar leidt, gesitueerd aan de oever van Loch Long. De wandeling biedt ook uitzicht op de Arrochar Alps, de omliggende bergen. Onderweg kun je halt houden in de 19e eeuws pub The Village Inn in het dorpje Arrochar. Daar kunt u ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Overnachten: The Village Inn
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers