Plaatsen in de Western Highlands

Luss in de Highlands van Schotland Callander in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Fort William in Schotland

Bestemmingen in Loch Lomond & the Trossachs National Park

Loch Lomond & the Trossachs is een bergachtig nationaal park in het zuidelijke deel van de Schotse Highlands. Het ligt daardoor bijvoorbeeld dichtbij de grote stad Glasgow. Naast de bergen zijn er ook meren waaronder het grote Loch Lomond. Daar zou u bijvoorbeeld kunnen verblijven in Luss aan de westoever maar er zijn meer plaatsjes in het gebied. Het grotere Drymen ligt ook vlakbij het meer. In het oostelijke deel van het park vindt u de Trossachs, de Schotse Hooglanden in miniformaat met kleinere meren. Goede uitvalsbases om deze streek te verkennen zouden Callander en Killin kunnen zijn.

Bekijk het volgende tabblad om plaatsen buiten het nationale park, in andere delen van de Western Highlands te bekijken. Op de interactieve kaart hieronder ziet u de uitgelichte bestemmingen ook terug. Op elke pagina die u hieronder aanklikt vindt u meer info en kunt u zoeken naar een accommodatie in de vorm van een hotel, herberg, b&b, vakantiehuis of appartement in en in de buurt van de betreffende plaats. Wilt u liever zoeken op accommodaties in dit gebied? Ga dan vooral naar de volgende pagina:

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in de Western Highlands


legenda van kaart

Bestemmingen in de Western Highlands

Buiten het nationale park zijn ook prachtige gebieden en mooie plaatsen. De grote stad Glasgow ligt verrassend dicht bij Loch Lomond, het mooie kleine stadje Inveraray een eind meer westwaarts. Dat gebied wordt uitgebreid behandeld op de pagina over plaatsen in Argyll & Bute. Ten noorden van het nationale park ligt oa. de bergachtige pracht van Glencoe en daar weer vlakbij het stadje Fort William, de grootste plaats in de dunbevolkte Western Highlands. Het kleine Glenfinnan ligt even verderop, befaamd om het prachtige spoorwegviaduct.


Terug naar:

→ Western Highlands
© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers