Worcestershire en Warwickshire in West Engeland

Cottage in Warwickshire

Op vakantie in de regio rond Worcester en Stratford-upon-Avon

Deze graafschappen in het westen van Engeland zijn niet al te groot qua omvang en liggen ingeklemd tussen de natuur en platteland van de Cotswolds in het zuiden en het verstedelijkte gebied rondom Birmingham in het noorden. In dit gebied zijn overigens geen echt grote steden, de kathedraalstad Worcester is het grootst. In Warwickshire kunt u bijvoorbeeld het historische stadje Warwick en het Stratford-upon-Avon van Shakespeare bezoeken. U kunt hier echter ook wandelen en van de natuur genieten want in het zuidelijke deel van de graafschappen vindt u de net genoemde Cotswolds dat bekend is vanwege zijn mooie dorpjes en in het westen van Worcestershire de Malvern Hills, beiden Areas of Outstanding Natural Beauty. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Shakespeare's Birthplace, Warwick Castle, Worcester Cathedral en Croome Court. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in East Anglia. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stadje in Warwickshire, Engeland
Hotel in EngelandOud huis in Warwickshire
Landgoed in WorcestershireGraag op rondreis door Midden Engeland?

Als u van plan bent wat langer op vakantie te gaan en meer locaties in dit deel van het land te bezoeken, kijkt u dan (ook) hieronder. De linker variant is een autorondreis door de regio West Midlands, inclusief Warwickshire en mogelijk Worcestershire. Dat geeft u de mogelijkheid mooie oude stadjes en landelijke pracht te bekijken, inclusief de schilderachtige Cotswolds. De rechter versie is een treinrondreis door dit westelijke deel van Engeland. Zo kunt u naast steden en stadjes in deze graafschappen bijvoorbeeld ook Oxford bezichtigen.


Reis plannen naar Warwickshire en Worcestershire

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Warwickshire en Worcestershire kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers