Vakantie in de Cotswolds - pittoresk Engeland

De schilderachtige cottages in de Cotswolds, Engeland

Op vakantie langs schilderachtige dorpjes en landelijke schoonheid

De Cotswolds is de benaming van een schilderachtig landelijk natuurgebied en is één van de meest geliefde plattelandsgebieden van Engeland. Het is gesitueerd in het westelijke deel van het land en omvat delen van de graafschappen Gloucestershire, Worcestershire en Oxfordshire. In het gebied vindt u een prachtige mix van pittoreske dorpjes, honingkleurige cottages, heuvelachtige weilanden en vele wandelpaden. Wandelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Mooie voorbeelden van dorpen en heel kleine stadjes zijn Castle Combe, Bibury, Bourton-on-the-Water, Burford en Chipping Campden.

Een extra aantrekkingskracht van dit gebied is dat het geflankeerd word door enkele verschillende historische steden waarvan de eerst twee volgende tot de mooiste van Engeland behoren. Het zijn Bath, Oxford, Cheltenham en Gloucester. Het kleinere Stratford-upon-Avon, voormalige woonplaats van William Shakespeare moet ook zeker genoemd worden. In en vlakbij buiten de Cotswolds kunt u historische bezienswaardigheden bezichtigen als Blenheim Palace en Snowshill Manor, tuinen als Hidcote en Westonbirt Arboretum. In de zomer kunt u tevens de lavendelvelden van Snowshill bezichtigen, vlakbij Broadway. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Cotswolds (en omstreken). Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in de Cotswolds, Engeland
Hotel in de CotswoldsLandgoed in Oxfordshire
GBOp rondreis door (oa.) de Cotswolds

U ziet hier twee rondreizen staan waarvan de eerste per auto is en de tweede met de trein (en bus). De reizen gaan niet alleen naar de Cotswolds maar ook naar andere gebieden in dit deel van Engeland. Met de trein naar dit gebied kan niet zo gemakkelijk als naar de fraaie omringende steden maar als een stukje met de bus geen probleem is dan kunt u ook genieten van de landelijke pracht en een klein aantal zeer mooie dorpjes in het gebied. Dat zou een reis kunnen zijn waarbij naast kleine schilderachttige plaatsjes ook bekende steden bezoeken als Bath, Oxford en Cheltenham. U krijgt u een reisplan dat gebaseerd is op uw wensen dus andere gebieden in het land opnemen in de reis is zeker mogelijk.


Reis plannen naar de Cotswolds

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Cotswolds kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers