De historische stad Oxford in Engeland

Skyeline van Oxford, Engeland Sheldonina Theatre in Oxford, Engeland Bridge of Sighs in Oxford, Engeland Clarendon Building in Oxford, Engeland New College in Oxford, Engeland Magdalen College in Oxford, Engeland Christ Church College in Oxford, Engeland hotel boeken via GBL Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Witney in Oxfordshire, Engeland Cotswolds in Oxfordshire, Cotswolds Chilterns in Oxfordshire, Cotswolds

InformatieDe stad Oxford in Oxfordshire, Engeland

Oxford is een mooie en bekende universiteitsstad in Oxfordshire, zuid Engeland. De stad biedt veel bezienswaardigheden, allemaal op loopafstand van elkaar. Er zijn vele prachtige gebouwen te bezichtigen. Denk aan de Christ Church Cathedral waarvan de grote zaal als filmset diende bij de eerste Harry Potter film. Daarnaast zijn er gebouwen als de St George Tower, de Bodleian Library, andere universiteitsgebouwen en de nodige musea. Dit zijn onder andere het Ashmolean Museum, het Museum of Oxford en het Museum of Natural History. De stad is natuurlijk ook zeer bekend van Inspector Morse en Lewis, detective series die zich allebei in Oxford afspeelden. Beiden series zijn inmiddels ten einde gekomen maar dat geldt niet voor Endeavour, de mooie serie over Morse in zijn jonge jaren. Dit is echter ook de stad waar de wereldberoemde J.R.R. Tolkien woonde en werkte als professor aan Merton College. De man is de auteur van The Lord of the Rings.

De stad is door de eeuwen heen natuurlijk vooral gegroeid en populair geworden vanwege de unversiteiten hier, behorend tot de beste ter wereld. Er zijn de nodige historische universiteitsgebouwen van binnen te bezichtigen middels een rondleiding. Niet allemaal maar wel genoeg waaronder de meest beroemde en dat is Christ Church College. Maar ook de zeer fraaie gebouwen van Balliol College en Magdalen College zijn te bezichtigen. Niet ver van Oxford kunt u ook de Cotswolds en de Chilterns bezoeken als u graag het prachtige landelijke Engeland wilt zien. Dit zijn zogenaamde Areas of Outstanding Natural Beauty waar u ook zeker de nodige bezienswaardigheden kunt vinden, zoals bijvoorbeeld statige landgoederen, historische huizen en tuinen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Oxford.


Op een speciale locatie overnachten in Oxford?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Ze zijn gesitueerd in of op loopafstand van het centrum. U leest er ook meer info over het bezoeken van historische universiteitsgebouwen in Oxford:

5 vier -en vijfsterrenhotels in Oxford


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Oxford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Oxford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Oxford duurt daarna nog minimaal 3 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Ook is het mogelijk om met het vliegtuig hierheen te komen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Vanaf Birmingham Airport is de reis naar de stad het minst lang, namelijk een uur met de trein. Ook kunt u naar Heathrow en Gatwick vliegen. Vanaf die luchthavens kunt u op de bus stappen naar Oxford. De reisduur is dan respectievelijk 1,5 en 2,5 uur. Eenmaal in de stad kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar Worcester, Moreton-in-Marsh (Cotswolds) en Londen (station Paddington).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Vakantie vieren in de Chilterns

→ Steden, stadjes en dorpen in de Cotswolds
→ Stadjes en dorpen in de ChilternsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers