Vakantie in Argyll & Bute en de Hebriden

Kintyre in Argyll and Bute, Schotland

Op vakantie naar de heuvels, kusten en eilanden van West Schotland

Argyll and Bute is een raadsgebied in het westen van het land. Het behoort tot de hooglanden van Schotland al zijn de landschappen hier over het algemeen wat minder bergachtig. Bergen zijn er wel degelijk, met name in het oostelijke deel waar ook het Argyll Forest Park gesitueerd is, een gebied dat onderdeel vormt van een nationaal park. Ook een aantal eilanden voor de westkust, genaamd de Binnen Hebriden (Inner Hebrides), horen bij het raadsgebied. Dit zijn onder andere Mull, Bute, Jura en Islay. Het eiland Arran hoort er officieel niet bij. Voorbeelden van plaatsen op het vasteland zijn het havenstadje Oban, Inveraray en op het schiereiland Kintyre Campbeltown en Tarbert. Het grootste eiland is Isle of Mull en hier vindt u het kleurige dorpje Tobermory. De meest prominente plaats op het Isle of Bute is Rothesay. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in het gebied zijn Kilchurn Castle, Inveraray Castle, Iona Abbey en het nog oudere erfgoed in Kilmartin Glen. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Argyll and Bute. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Kuststadje in Argyll and Bute, Schotland
Hotel in SchotlandKasteel in Argyll and Bute
GBOp rondreis naar Argyll and Bute

Hieronder staat een voorbeeld van autorondreis waarbij u het westen van Schotland kunt verkennen, inclusief Argyll en andere delen van de Highlands. Bekijk de kustgebieden, uiteraard prachtige berglandschappen en ook enkele historische locaties zoals kastelen. U kunt er ook voor kiezen de eilandne voor de westkust te verkennen. Kijkt u dan bij de rechter reis.


Reis plannen naar Argyll & Bute

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Argyll & Bute kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties. Om op de eilanden te geraken - denk aan Mull, Islay, Bute en Arran - dient u uiteraard in Schotland nog een keer de veerboot te nemen. Kijk hier voor alle overtochten naar Mull, Islay, Bute en Arran. De eilanden Mull, Bute en Arran zijn ook met het openbaar vervoer te bereiken. U kunt namelijk per trein naar de havens reizen waar de veerboten vertrekken. Opstappen doet u in de grote stad Glasgow. Meer informatie vindt u op de pagina's over de betreffende eilanden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen en eilanden

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers