Overnachten in het westen van Schotland

Hotel in Argyll and Bute hotels boeken via GBL Het kuststadje Oban in West Schotland Tarbert in Schotland Inveraray in Schotland Tobermory op Mull in Schotland

Hotels en vakantiehuizen in Argyll en de Hebriden

Dit is het raadsgebied in het westen van Schotland dat meer heuvelachtig dan bergachtig is, uitgezonderd het oostelijke deel dat onderdeel uitmaakt van het Loch Lomond & Trossachs National Park. Daar vindt u de bossen van het Argyll Forest Park en bijvoorbeeld ook een botanische trekpleister, namelijk de Benmore Botanic Garden. In het westen kunt u een hotel of vakantiehuis in het kustgebied van Argyll & Bute boeken, bijvoorbeeld in of bij het stadje Oban dat tevens een haven heeft waar verschillende veerdiensten naar enkele eilanden vertrekken, onder andere naar Mull. Verder naar het zuiden ligt het lange schiereiland Kintyre en ook zijn er enkele historische bezienswaardigheden zoals Inveraray Castle, de ruïne van Kilchurn Castle en het nog veel oudere Dunadd Fort. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Kuststadjes en eilanden in Argyll and Bute
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen op de Hebriden

De Inner Hebrides is de binnenste ring eilanden voor de kust van Argyll & Bute. Het grootste eiland is het Isle of Mull dat deels bergachtig is en waar slechts kleine plaatsjes te vinden zijn waaronder Craignure waar de veerboot vanuit Oban arriveert en Tobermory, bekend van zijn kleurige huisjes. Het kleine historische eilandje Iona ligt vlak voor de kust van Mull, tegenover Fionnphort in het zuidwesten. De eilanden Islay en Jura zijn ook redelijk groot. Islay is bekend om zijn whisky stokerijen en Jura dat er bijna aan vastzit is een voornamelijk natuurlijk gebied. U kunt ook een hotel boeken op het heuvelachtige eiland Bute en op het bergachtige Arran die verder zuidwaarts liggen. Deze eilanden behoren niet tot de Hebriden maar ook hier vindt u mooie landschappen en enkele bezoekersattracties.Terug naar:

→ Argyll & Inner Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers