Vakantie in Somerset en Wiltshire

De tuinen van Stourhead in Wiltshire, Engeland

Op vakantie in het land van de prehistorische steencirkels

Deze graafschappen liggen in het zuidwesten van Engeland en bestaan voor een groot deel uit natuurlijke gebieden. Zo vindt u in Wiltshire de West Wiltshire Downs en de North Wessex Downs. In Somerset kunt u van de natuur genieten in het Exmoor National Park, de Mendip Hills en de Quantock Hills. Ook kunt u van de Britse 'seaside' genieten in Clevedon, Weston-super-Mare en Minehead. Het prachtige platteland van de Cotswolds ligt ook voor een deel in beide graafschappen maar dat gebied wordt op andere pagina's beschreven. Er zijn echter ook mooie steden en stadjes om te bezoeken zoals Salisbury, Wells, Glastonbury, het beroemde Bath en het grote Bristol dat overigens officieël bij Somerset hoort.

Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn het prehistorische Stonehenge, de Romeinse Baden van Bath, Salisbury Cathedral, Lacock Abbey en Dunster Castle vlakbij Minehead aan zee. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Somerset en Wiltshire. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stad in Somerset, Engeland
Hotel in EngelandSteencirkel in Wiltshire
Romeins badhuis in SomersetOp rondreis door Somerset en Wiltshire

Hieronder ziet u twee mogelijke reisvarianten staan in dit gebied. Het spreekt voor zich dat u een autorondreis kunt maken, bijvoorbeeld door het zuidwesten van Engeland. De reis hieronder gaat door het noordelijke deel van Wiltshire en Somerset maar kan prima uitgebreid worden met bezoeken aan zuidelijke regionen van deze graafschappen. Dat geldt ook voor de treinrondreis waar Bath en Salisbury gemakkelijk als bestemming kunnen worden ingepast maar ook leuke landelijke stadjes als u dat liever heeft. Er kan van alles worden aangepast op basis van uw wensen.


Reis plannen naar Wiltshire en Somerset

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Wiltshire en Somerset kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk specifieke bestemmingen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers