Vakantie in Clevedon - Somerset

Clevedon Pier in Somerset, Engeland Clevedon Pier in Zuid Engeland Clevedon Pier in zuidwest Engeland Walton Park Hotel in Clevedon, Engeland hotel boeken via GBL Strand, pier en eiland bij Weston-super-Mare in Somerset, Engeland De heuvel Brean Down in Somerset, Engeland Het landgoed Tyntesfield in Somerset, Engeland De kloof van Cheddar in Somerset, Engeland Bristol in Engeland Blaise Hamlet in Engeland Wells Cathedral in Somerset

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenClevedon aan de Seven Estuary in Somerset, Engeland

Clevedon is een mooi kuststadje in het graafschap Somerset en telt meer dan 20 duizend inwoners. Het is gesitueerd op en rond verschillende heuvels aan de Severn Estuary dat overgaat in het Bristol Channel. Aan de andere kant van het water zie u Wales liggen. Het meest iconische gebouw in het stadje is de Victoriaanse (19e eeuwse) pier, één van de mooiste van Engeland. Andere voorbeelden van in het oog springende bouwwerken zijn de Curzon Cinema en vooral Clevedon Court, een historische trekpleister van de National Trust. Dat is een 14e eeuws herenhuis met een 18e eeuwse tuin. Het stadje is ook een plaats die veelvuldig gebruikt werd en wordt voor filmopnames. Dat geld zeker voor de Clevedon Pier maar ook voor de straten in deze plaats. Bekende tv-series als de spannende detective Broadchurch en het kostuumdrama Sanditon zijn hier voor een groot deel opgenomen.

Het stadje heeft een strandje maar als u een groter strand wilt opzoeken dan zou u naar de grotere badplaats Weston-super-Mare kunnen gaan. De omgeving is ook fraai en als u de auto pakt dan rijdt u vrij snel naar twee prachtige natuurlijke conservatiegebieden, namelijk de Cotswolds met haar schilderachtige dorpjes en de Mendip Hills waar oa. de Cheddar Gorge te zien is. In de omgeving zijn ook historische bezienswaardigheden. Denk aan het huis Tyntesfield dat dienst deed als filmlocatie in de speciale historiserende kerstaflevering (The Abominable Bride) van de serie Sherlock en ook het gehucht Blaise dat in zijn geheel geconserveerd wordt en waar je ook een museum kunt bezoeken. De grote stad Bristol kan ook nog worden bezocht en eventueel ook het stijlvolle Bath dat wat verderop ligt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Clevedon.


Wandelen in en rond Clevedon

Het stadje ligt op en rond heuvels, heeft ook kliffen, compacte baaien en daardoor kunt u er al wandelend van mooie uitzichten genieten. Hieronder staan verschillende niet al te lange wandelroutes.

Meer info: Wandelroutes in Clevedon


Bekijk de interactieve kaart:

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Clevedon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Clevedon te reizen. Een logische optie is om met de auto op pad gaan. Dan ligt het voor de hand om de veerboot te nemen vanuit Duinkerken of Calais. Van Hoek van Holland naar Harwich is ook mogelijk. Clevedon heeft geen treinstation maar u kunt er wel met de bus komen vanuit de stad Bristol of de badplaats Weston-super-Mare. Het is ook echter ook mogelijk om met de bus van het vliegveld Bristol naar Clevedon te reizen want dat ligt behoorlijk in de buurt: een rit van een half uur.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Somerset en Wiltshire
→ Steden, badplaatsen en dorpen in Somerset en WiltshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Wiltshire en Somerset

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers