Het stadje Wells in Somerset - Mendip Hills

Vicar's Close in Wells, Somerset Wells Cathedral in Somerset hotels boeken via GBLMontacute House in Somerset Cheddar Gorge in de Mendip Hills, Somerset Deer Leap in de Mendip Hills, Somerset Longleat House in Wiltshire Stourhead in Wiltshire Skyline van Bath in Somerset, Engeland Winkelstraat in het stadje Frome, Somerset

Informatie over deze bestemmingWells Cathedral in Somerst, Engeland

Wells is een mooi middeleeuws stadje in het graafschap Somerset. Er wonen ongeveer 11 duizend inwoners en ligt vlakbij het bekende Glastonbury en iets verder van de stad Bath. Er zijn ook enkele bezienswaardigheden waaronder de stijlvolle Wells Cathedral en het Bishop's Palace en ook vindt u hier het oudste straatje in Europa. Dat is Vicar's Close vlakbij de kathedraal. Daarnaast ligt het stadje ook pal aan de rand van de Mendip Hills, een beschermd heuvelllandschap met ook grotten. Zo kunt u op enkele kilometers afstand Wookey Hole bezichtigen, de locatie van enkele showcaves. Als u van lopen houdt dan kunt u hier vlakbij een wandeling maken naar Deer Leap, de locatie van wat ooit een middeleeuwse boerderij was met prima uitzichten over het omliggende gebied waaronder de Somerset Levels, het vlakke deel van het graafschap.

Nog iets verder weg maar nog iets beroemder, is de Cheddar Gorge, de diepste kloof van Engeland. Die plek bevindt zich ook in de Mendip Hills maar dan iets verder naar het westen. Daar wordt ook de bekende kaas gemaakt. In de weide omtrek zijn overigens veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Longleat House (and Safari Park) de tuinen van Stourhead en werelderfgoedstad Bath. Als u van antiek en vintage houdt dan is er in deze contreien ook nog wel het één en ander te zien. Het stadje Frome heeft leuke winkelstraatjes met ook enkele antiekzaakjes en meerdere vintage kledingwinkels. Daarnaast wordt nabij Shepton Mallet meerdere keren per jaar een grote antiekmarkt georganiseerd. Kijk hier voor de data van de grote antiekmarkten in Engeland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Wells. U kunt ook de interactieve kaart gebruiken.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers