Zuidwest Engeland - Devon & Cornwall

Vakantie vieren aan de kust van Cornwall, Zuidwest Engeland

Op vakantie naar de kustgebieden van Devon en Cornwall

Zuidwest Engeland is vanwege haar schitterende kustgebieden en pittoreske kustplaatsjes één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van het land. Aan zee treft u badplaatsen, kuststadjes, vissersdorpjes en vele kilometers aan wandelpaden langs de zee. In het oosten van Devon ligt bijvoorbeeld de Jurassic Coast (werelderfgoedkust), in het zuiden de drukkere Engelse Riviera en verder naar het noorden het bos -en heidelandschap van het Exmoor National Park. Ook het landschap van het binnenland is prachtig,. Denk vooral aan het ruige Dartmoor National Park waar net als in Exmoor pony's los rondlopen. Het nog westelijker gelegen Cornwall bestaat ook voor een groot deel uit natuurlijk gebied en hier vindt u niet al te grote badplaatsen als St Ives en Newquay en ook schilderachtige vissersdorpjes als Mevagissey en Looe.

Wandelen kan op vele locaties, zoals in de nationale parken maar vooral ook langs zee op het South West Coast Path, het pad dat niet lang geleden nog bekender is geworden door het boek Zoutpad van Raynor Winn. Er zijn uiteraard ook tal van andere bezienswaardigheden en bezoekersattracties in de vorm van bijvoorbeeld historische gebouwen, tuinen en stoomtreinen. Denk aan de beroemde trekpleisters St Michael's Mount en het Eden Project in Cornwall. Een geliefde attractie in Devon is Greenway, het voormalige huis van Agatha Christie, niet al te ver verwijderd van het populaire Torquay aan de Engelse Riviera. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidwest Engeland. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Badplaats in Zuidwest Engeland
Hotel in EngelandHistorisch huis in Devon
Kasteel in CornwallOp rondreis door Zuidwest Engeland

Hieronder ziet u twee rondreizen door Devon en Cornwall staan, zowel met de auto als met de trein. Bezoek de vele prachtige kustgebieden en leuke kustplaatsjes en wandel over de honderden kilometers aan kustpaden. De mogelijkheden zijn bij een autorondreis uiteraard uitgebreider maar ook voor de treinreiziger zijn er de nodige mooie plaatsen om te bezoeken en wandelingen te maken. Kijk links voor een reis met de auto en rechts voor met de trein. Als u met het ov naar het zuidwesten wilt reizen en heel erg houd van kleinere historische stadjes, badplaatsjes en iets meer rust dan kunt u eens kijken bij de variant door Wiltshire, Dorset en Devon. Dat is een reis waarbij u ook meerdere keren gebruik zult maken van de bus.
Reis plannen naar Zuidwest Engeland

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Devon en Cornwall kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers