De kathedraalstad Exeter in Devon - Zuidwest Engeland

Mooie straat in de stad, Engeland Exeter in Devon, Engeland Exeter Cathedral in Devon, Engeland hotels boeken via GBLExe Estuary in Devon, Engeland Exmouth in Devon Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon

Informatie over deze bestemmingDe stad Exeter in Devon, Engeland

Exeter is een mooie stad in het graafschap Devon en heeft meer dan 100 duizend inwoners. De grote historische trekplijster is de imposante middeleeuwse kathedraal. In 1688 hield Willem de Derde (van Oranje) hier nog een belangrijk speech. Voor de invasie van Engeland door de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden ging het leger namelijk eerst aan land in Brixham. Toen de troepen door het binnenland marcheerden ging Willem naar Exeter Cathedral en sprak daar zijn vredelievende intenties uit vanaf de prachtige houten Bishop's Throne. Een paar maand later werd hij samen met zijn Engelse vrouw Mary gekroond tot Koning en Koningin van Engeland, Schotland en Ierland.

In de stad zijn nog enkele monumenten en musea. U vindt hier namelijk een historisch gildehuis, de oude St Nicholas Priory, de Northernhay Gardens en het Royal Albert Memorial Museum. Het centrum is de moeite waard maar een klein eindje verderop bij de rivier kunt u ook een kijkje nemen bij de Exeter Quays. Hier aan de kade vindt u verschillende eettentjes, het historische Customs House dat onder andere dienst doet als bezoekerscentrum en u kunt een wandeling maken langs het water.

Daarnaast ligt niet ver ten westen van hier de natuur van het Dartmoor National Park en verder naar het noorden het nationale park Exmoor. Ook de mooie kustgebieden in het zuiden van Devon liggen in de buurt en zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als u van antiek houdt dan kunt u het stadje Honiton bezoeken want dat is plaats met veel antiekzaken. U kunt er ook zo met de trein heen. Er is een reisverslag beschikbaar over een trip door Devon en Cornwall inclusief deze stad. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Exeter.

Exeter ligt aan de rivier de Exe en gaat pal ten zuiden van de stad over in de Exe Estuary, de brede inham die kilometers verder uitmondt in zee ter hoogte van Dawlish Warren (west) en Exmouth (oost). Aan en rond het noordelijke deel van het estuarium (dus vlakbij de stad) bevinden zich vier natuurreservaten van de vogelbescherming (de RSPB) dus als u een vogelaar bent dan is deze streek leuk om mee te pakken als u dit deel van het land bezoekt. Zoals u op de interactieve kaart kunt zien liggen twee bij het stadje Topsham en daar kunt u ook zo per trein heen. Aan beide kanten van het estuarium rijdt er namelijk een trein naar de kust.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers