De kathedraalstad Exeter in Devon - Zuidwest Engeland

Mooie straat in de stad, Engeland Exeter in Devon, Engeland Exeter Cathedral in Devon, Engeland hotel boeken via GBL Exe Estuary in Devon, Engeland Exmouth in Devon Powderham Castle in Devon Dartmoor in Devon

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Exeter in Devon, Engeland

Exeter is een mooie stad in het graafschap Devon en heeft meer dan 100 duizend inwoners. De grote historische trekplijster is de imposante middeleeuwse kathedraal. In 1688 hield Willem de Derde (van Oranje) hier nog een belangrijk speech. Voor de invasie van Engeland door de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden ging het leger namelijk eerst aan land in Brixham. Toen de troepen door het binnenland marcheerden ging Willem naar Exeter Cathedral en sprak daar zijn vredelievende intenties uit vanaf de prachtige houten Bishop's Throne. Een paar maand later werd hij samen met zijn Engelse vrouw Mary gekroond tot Koning en Koningin van Engeland, Schotland en Ierland.

In de stad zijn nog enkele monumenten en musea. U vindt hier namelijk een historisch gildehuis, de oude St Nicholas Priory, de Northernhay Gardens en het Royal Albert Memorial Museum. Het centrum is de moeite waard maar een klein eindje verderop bij de rivier kunt u ook een kijkje nemen bij de Exeter Quays. Hier aan de kade vindt u verschillende eettentjes, het historische Customs House dat onder andere dienst doet als bezoekerscentrum en u kunt een wandeling maken langs het water.

Daarnaast ligt niet ver ten westen van hier de natuur van het Dartmoor National Park en verder naar het noorden het nationale park Exmoor. Ook de mooie kustgebieden in het zuiden van Devon liggen in de buurt en zijn met het openbaar vervoer goed te bereiken. Als u van antiek houdt dan kunt u het stadje Honiton bezoeken want dat is plaats met veel antiekzaken. U kunt er ook zo met de trein heen. Er is een reisverslag beschikbaar over een trip door Devon en Cornwall inclusief deze stad. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Exeter.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Exeter

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Looe te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Looe duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Exeter Airport kunt u met de bus naar het centrum. De stad heeft ook meerdere treinstations waarvan Exeter St Davids het centrale punt vormt. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Penzance in Cornwall en helemaal naar Londen (station Paddington) in het oosten. De stad is een knooppunt dus u kunt per trein meerdere kanten op. Denk aan de lijn naar Torquay aan de Engelse Riviera, Exmouth aan de Jurassic Coast, Barnstaple in het noorden van Devon en de grote stad Bristol een stuk verder noordwaarts.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers