Lynton en Lynmouth in Exmoor - Devon

Lynton in Devon Lynmouth in Exmoor Valley of the Rocks in Exmoor Foreland Point in Exmoor Watersmeet in Exmoor, Devon hotels boeken via GBLDoone Valley in Devon, Exmoor Combe Martin Bay in Devon Porlock in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor

Informatie over deze bestemmingCliff Railway tussen Lynton en Lynmouth in Devon, Engeland

Deze twee dorpjes liggen aan de noordkust van Devon en binnen het Exmoor National Park. Lynmouth ligt direct aan zee en Lynton 200 meter hoger op de kliffen. Om van plaats naar plaats te komen kunt u gewoon te voet gaan maar ook gebruik maken van een speciaal treintje, de Cliff Railway. Dat treintje rijdt in een zeer steile hoek de klif af naar beneden waarbij de cabine uiteraard wel gewoon recht blijft. Het is een zeer kort ritje, tevens één van de best bezochte attracties (als je dat zo mag zeggen) in heel zuidwest Engeland. De nummer één is overigens het Eden Project in Cornwall. Exmoor is zeer geschikt als u houdt van prachtige kusten met kliffen, beboste dalen en heuvels met heidevelden. Mooie locaties in de buurt zijn bijvoorbeeld de Valley of the Rocks pal ten westen van de dorpjes en een klein eindje in oostelijke richting Watersmeet, een gebied met bossen, heuvels, ravijnen en watervallen. Wat verder oostwaarts vindt u de East Lyn Valley, beter bekend als de Doone Valley. Dit gebied vormde namelijk de achtergrond van het boek 'Lorna Doone - A Romance of Exmoor'. Daardoor is die locatie, gesitueerd bij het dorpje Malmsmead, zo bekend geworden.

Nog iets verder naar het westen vindt u onder andere de hoge Hangman Cliffs en de mooie Heddon Valley. In Lynmouth kunt u terecht in een officieël bezoekerscentrum van het Exmoor National Park en in Lynton staat nog een onafhankelijk bezoekerscentrum. Bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld Arlington Court, Exmoor Zoo, de Castle Hill Gardens, Dunter Castle en het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen op deze locaties. Zowel bovenop de kliffen in Lynton als beneden in Lynmouth zijn de nodige accommodaties.


Wandelen in Lynton

Lynmouth ligt aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kustgebieden van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er in de buurt ook kortere wandelingen door het Exmoor National Park te maken. Zo zijn er onder andere routes in en door het mooie Watersmeet, naar het dorpje Countisbury, door de Valley of the Rocks en in de Heddon Valley. Twee goede voorbeelden daarvan ziet u hieronder staan. Als u naast deze mooie routes ook nog iets meer van de prachtige kustpaden in deze streek meepakt dan is dat mogelijk. U kunt daarvoor een Vakantieplan op Maat aanvragen waarbij ik de planning voor mijn rekening neem. Het reisidee ziet u hieronder staan:

➦ Meer info: SW Coast Path | Rondom Lynton (verslag) | Parracombe - Lynton (verslag)


Cottage in Engeland
GB


Pub walk: Heddon Valley en de Hunter's Inn (10)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier nabij de kust van Exmoor kunt u een route van 7 km volgen in de bosrijke Heddon Valley. U wandelt een deel door het binnenland maar ook komt u nog aan de kust, bij de prachtige Heddon's Mouth. Onderweg kun je halt houden in de pub de Hunter's Inn. Dat is één van de pubs/herbergen die net als zoveel kastelen, landgoederen en natuurgebieden in Engeland in bezit zijn van de National Trust. Ook dat is immers erfgoed. Daar kunt u overigens ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder verder. U kunt natuurlijk ook in Lynton en omgeving verblijven, zie daarvoor de hotel-button hierboven. Heddon Valley is niet ver van Lynton.

In de gids staat overigens ook een route (nummer 12) van 17,5 km door de Doone Valley, de vallei die vereeuwigd is in het boek van RD Blackmore. De route gaat deels langs de East Lyn rivier en over Shillstone Hill. Je kunt onderweg ook aanschuiven in de 17e eeuwse Rockford Inn. Ook daar kunt u overnachten. Ook dat is behoorlijk nabij.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Accommodatie: Overnachten in de Hunter's Inn | Overnachten in de Rockford Inn
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers