Badplaats St Ives in Cornwall - Zuidwest Engeland

Badplaats St Ives in Cornwall, Zuid Engeland Cottages bij het water in St Ives, Cornwall Porthmeor Beach in St Ives, Cornwall Porthminster Beach in St Ives, Cornwall hotels boeken via GBLPenzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall Mousehole in Cornwall Botallack in Cornwall Levant Mine in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall

Informatie over deze bestemmingBadplaats St Ives in Cornwall, Engeland

Saint Ives is een mooie en populaire vakantiebestemming in het verre zuidwesten van Cornwall. Het is een kleine badplaats en tevens kunstenaarskolonie, en ook heeft enkele bezienswaardigheden waaronder het lokale museum, het Tate St Ives en het Barbara Hepworth Museum. Vanzelfsprekend kunt u hier ook gewoon genieten van zon, zee en strand. Dat kan aan het beschutte strand Porthminster Beach en aan het fraaie Porthmeor Beach dat uitkijkt over de Atlantisch Oceaan. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn het landgoed Godolphin, de St Michael's Mount in Marazion (bij Penzance) en de overblijfselen van het Chysauster Ancient Village.

De grote aantrekkingskracht van deze regio is echter toch vooral het kustlandschap en dat is op het schiereiland Penwith ten zuiden van het stadje en aan de eveneens beschermde kustlijn bij Godrevy, Portreath en St Agnes verder naar het noorden ook het geval. Bij St Just en St Agnes zult u ook nog oude machinehuisjes tegenkomen die aan het voormalige industriële verleden doen terugdenken. Deze locaties behoren zelfs toe aan het werelderfgoed. De Levant Mine in Pendeen doet tegenwoordig zelfs dienst als bezoekersattractie. Dit is ook het gebied waar de tv-serie Poldark voor een belangrijk deel opgenomen is. Landmarks als Land's End en Cape Cornwall zijn ook in in de buurt te vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in St Ives.


Wandelen in St Ives

Deze plaats ligt langs het South West Coast Path, de prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van Cornwall en andere graafschappen in zuidwest Engeland. Ook kunt u vanaf St Ives de St Michael's Way volgen. Dit is een 20 kilometer lange pelgrimstocht (wandelroute) naar St Michael's Mount in Marazion. Hieronder staat ook een prachtige maar relatief lastige wandelroute langs één van 's lands ruigste kustgebieden. Dat is een serieus lange wandeling vanuit Pendeen naar St Ives waar u uiteraard ook een kleiner deel van kunt lopen.

➦ Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)


Pub walk: Cape Cornwall en de North Inn (2)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier op het schiereiland Penwith is er bijvoorbeeld een route van 16 km te volgen via het dorpje Pendeen nabij de zee en de Tin Coast. U wandelt voornamelijk langs prachtige kusten waaronder Cape Cornwall en de machinehuisjes van Botallack. Onderweg kun je halt houden in de pub de North Inn in Pendeen.

In de gid (nummer 4) staat ook een route van 14,5 km via Godrevy Point, een eindje ten noordoosten van hier. Die route gaat grotendeels over het kustpad, langs strand, duinen en ook kliffen, namelijk die van Godrevy Point waar ook een vuurtoren te zien is. Onderweg kunt u de pub ingaan en wel de apart genaamde, 18e eeeuwse Bucket of Blood in het dorp Phillack, grenzend aan Hayle. Hayle heeft overigens een treinstation dus u zou deze route vanuit St Ives ook met de trein kunnnen bereiken.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers