Looe aan de zuidkust van Cornwall - Zuidwest Engeland

Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland hotels boeken via GBLTalland Bay in Cornwall Talland in Cornwall Vissersdorpje Polperro in Cornwall Seaton in Cornwall Fowey in Cornwall Lanhydrock House in Cornwall Bodmin Moor in Cornwall

Informatie over deze bestemmingDe badplaats Looe in Cornwall, Engeland

Looe is klein stadje aan de zuidkust van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 5 duizend inwoners en is een paar jaar terug nog uitgeroepen tot beste kustbestemming van Groot-Brittannië. Het is een vissersdorp met een haventje maar heeft ook een zandstrand. Looe wordt in tweeën gespleten door de gelijknamige rivier en heeft een licht geaccidenteerde kust. Het heeft een klein museum, namelijk het Old Guildhall Museum & Gaol en vlakbij de Monkey Sanctuary waar u apen, vleermuizen en tuinen kunt bewonderen.

Maar de grote trekpleister is het prachtige kustlandschap van zuidoost Cornwall. Vlakbij vindt u bijvoorbeeld Talland Bay en iets verder weg Whitsand Bay, de Fowey Estuary en het schiereiland Rame Head met haar leuke kleine dorpjes Kingsand en Cawsand. Verder landinwaarts is overigens ook mooie natuur te bewonderen, namelijk van de Golitha Falls (bosrijke vallei met watervallen en steile oevers) en het kale landschap van Bodmin Moor. Maar als u de stad in wilt dan kan dat ook want Plymouth ligt niet heel ver ten oosten van het dorp. Historische locaties zijn er ook in de regio. Denk aan Lanhydrock House en Restormel Castle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Looe.


Wandelen in Looe

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een mooie meerdaagse wandelroute. Daarnaast zijn er vanuit en rondom Looe verschillende mooie wandelingen te maken zoals langs Whitsand Bay, Talland Bay, Lantic Bay en naar het fraaie dorpje Polperro. Als u in deze streek graag twee aaneengesloten etappes loopt van het kustpad dan is dat ook mogelijk. U kunt daarvoor een Vakantieplan op Maat aanvragen waarbij ik de planning voor mijn rekening neem. Het reisidee ziet u hieronder staan:

➦ Meer info: South West Coast Path | Looe - Polperro (verslag) | Routes rond Lantic Bay


Dorpje in Engeland
GB
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers