Dartmouth, Kingswear en de Dart Estuary - South Devon

Dartmouth in South Devon Dart Estuary in South Devon Dartmouth Steam Railway in South Devon Dartmouth Castle in South Devon hotels boeken via GBLKingswear in South Devon Blackpool Sands in South Devon Agatha Christie's Greenway House in Devon Salcombe in South Devon Brixham in Devon Torquay in Devon, Engeland Totnes in Devon Dartmoor in Devon

Informatie over deze bestemmingDe kade van Dartmouth in South Devon, Engeland

Dartmouth is een mooi kuststadje aan het water en vlakbij zee. Het ligt namelijk aan de Dart Estuary, tegenover het kleinere Kingswear. Deze plaatsen bevinden zich in de Area of Outstanding Natural Beauty genaamd South Devon waar u ook nog eens prima kunt wandelen, bijvoorbeeld over de kustpaden maar ook langs de rivier. In deze plaats kunt u ook een paar oude gebouwen bezichtigen, namelijk Dartmouth Castle en Bayard's Cove Fort en in de buurt zijn ook nog enkele mooie bezienswaardigheden te vinden, namelijk het stijlvolle huis met tuin genaamd Coleton Fishacre en ook Greenway House, het voormalige vakantiehuis van de beroemde schrijfster Agatha Christie. U kunt ook een ritje maken met een oude stoomlocomotief vanuit Kingswear dat recht tegenover Dartmouth gesitueerd is en Paignton. Die wordt verzorgd door de Dartmouth Steam Railway and River Boat Company. Ook kunt u meegaan op een lange riviercruise op de Dart. Die boottocht brengt u verder stroomopwaarts naar het stadje Totnes.

Een eindje ten zuiden van Dartmouth kunt u behalve wandelen ook aan het strand vertoeven, namelijk bij Blackpool Sands, een relatief klein beschut strand (van kiezelsteentjes) aan een baai, omgeven door kliffen en bomen. Er zijn ook faciliteiten zoals wc's, eet -en drinkgelegenheden. Hier vlakbij vindt u nog een smalle strook strand (Slapton Sands), onderdeel van het Slapton Ley Nature Reserve. Dit gebied - het South Hams District in South Devon - werd ook gebruikt als filmlocatie voor de BBC tv-serie The Coroner. Zo is er gefilmd hier in Dartmouth maar bijvoorbeeld ook in plaatsen als Totnes en Torquay. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit prachtige plaatsje aan de riviermonding.


Wandelen in Dartmouth

Deze plaats ligt aan het South West Coast Path, een prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er uiteraard ook mooie kortere wandelingen in en rondom Dartmouth te maken.

➦ Meer info: South West Coast Path | Rondje Dartmouth (verslag) | Routes rond de Dart Estuary
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers