Sidmouth aan de Jurassic Coast in East Devon

Badplaats Sidmouth in Zuidwest Engeland Sidmouth in Devon, Engeland Mooi huis in Sidmouth, East Devon hotel boeken via GBL Jurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Blackdown Hills in Engeland Orcombe Point aan de Jurassic Coast in Devon Exmouth in Devon

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSidmouth in Devon, Engeland

Sidmouth is een mooi kuststadje in het graafschap Devon, zuidwest Engeland. Het is tevens een badplaats en staat bekend om zijn stijlvolle 18e en 19e eeuwse gebouwen, waaronder een aantal hotels. Het stadje heeft ongeveer 14 duizend inwoners, heeft een eigen museum maar is ook vooral aantrekkelijk omdat het aan de prachtige Jurassic Coast ligt. Deze kustlijn met zijn rode kliffen en wandelpaden behoort zelfs tot het werelderfgoed. De meerdaagse wandelroute het South West Coast Path komt hier ook langs. Het hele gebied rondom Sidmouth heeft overigens een beschermde status en heeft de naam East Devon Area of Outstanding Natural Beauty. Iets verderop, verder landinwaarts, vindt u nog een natuurlijk gebied met een zelfde status, namelijk de Blackdown Hills.

Even buiten het stadje kunt u ook een bezoek brengen aan de Donkey Sanctuary, een opvanghuis voor oude ezels en tevens een soort natuurreservaat. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld het pittoreske en historische dorpje Branscombe en het stadje Honiton dat bekend is om haar vele antiekdealers. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Sidmouth.


Wandelen in Sidmouth

Deze plaats ligt ook aan een het prachtige South West Coast Path, het enorm lange wandelpad langs de kust van zuidwest Engeland, inclusief Devon. Zo kunt u westwaarts via Otterton en Budleigh Salterton richting Exmouth lopen. Met name het stukje direct vanuit Sidmouth is vrij steil. Of wandel de andere kant op naar het mooie dorpje Branscombe of verder naar Beer en Seaton. Maar op ook het omliggende platteland zijn mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Salcombe Hill en Peak Hill.

Meer info: South West Coast Path | Wandelingen in en bij Sidmouth


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Sidmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Sidmouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Sidmouth duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers