Sidmouth aan de Jurassic Coast in East Devon

Badplaats Sidmouth in Zuidwest Engeland Sidmouth in Devon, Engeland Mooi huis in Sidmouth, East Devon hotels boeken via GBLJurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Blackdown Hills in Engeland Orcombe Point aan de Jurassic Coast in Devon Exmouth in Devon

Informatie over deze bestemmingSidmouth in Devon, Engeland

Sidmouth is een mooi kuststadje in het graafschap Devon, zuidwest Engeland. Het is tevens een badplaats en staat bekend om zijn stijlvolle 18e en 19e eeuwse gebouwen, waaronder een aantal hotels. Het stadje heeft ongeveer 14 duizend inwoners, heeft een eigen museum maar is ook vooral aantrekkelijk omdat het aan de prachtige Jurassic Coast ligt. Deze kustlijn met zijn rode kliffen en wandelpaden behoort zelfs tot het werelderfgoed. De meerdaagse wandelroute het South West Coast Path komt hier ook langs. Het hele gebied rondom Sidmouth heeft overigens een beschermde status en heeft de naam East Devon Area of Outstanding Natural Beauty. Iets verderop, verder landinwaarts, vindt u nog een natuurlijk gebied met een zelfde status, namelijk de Blackdown Hills.

Even buiten het stadje kunt u ook een bezoek brengen aan de Donkey Sanctuary, een opvanghuis voor oude ezels en tevens een soort natuurreservaat. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld het pittoreske en historische dorpje Branscombe en het stadje Honiton dat bekend is om haar vele antiekdealers. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Sidmouth.


Wandelen in Sidmouth

Deze plaats ligt ook aan een het prachtige South West Coast Path, het enorm lange wandelpad langs de kust van zuidwest Engeland, inclusief Devon. Zo kunt u westwaarts via Otterton en Budleigh Salterton richting Exmouth lopen. Met name het stukje direct vanuit Sidmouth is vrij steil. Of wandel de andere kant op naar het mooie dorpje Branscombe of verder naar Beer en Seaton. Maar op ook het omliggende platteland zijn mooie wandelingen te maken, bijvoorbeeld naar Salcombe Hill en Peak Hill.

➦ Meer info: South West Coast Path | Wandelingen in en bij Sidmouth
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers