Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland

Hotel aan zee in Cornwall hotels boeken via GBL Badplaatsje looe in Cornwall, Engeland Newquay in Cornwall Torquay in Devon, Engeland Lynton in Devon

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Devon

Devon is een prachtige regio om vakantie te vieren vanwege de vele prachtige kustgebieden en de aanwezigheid van twee nationale parken, namelijk Dartmoor in het binnenland en Exmoor in het noorden. Het noorden is daardoor ook een stuk minder bevolkt dan het zuiden. Het kuststadje Ilfracombe is wat groter. U zou bijvoorbeeld een b&b of hotel in Lynton kunnen boeken om Exmoor te verkennen. De zuidkust is dus wat drukker. Met name de badplaats Torquay aan de Engelse Riviera is een stuk groter. Het fraaie kustgebied van South Devon ligt daar vlakbij. Dat is rustiger maar een hotel in Dartmouth of Salcombe is wel een stuk prijziger. Wil u genieten van de rust, denk dan bijvoorbeeld aan een vakantiehuis of hotel in het wat ruigere Dartmoor National Park. Boek een accommodatie in Exeter of Plymouth als u in een stad wilt overnachten. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Steden, badplaatsen en dorpen in Zuidwest Engeland
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cornwall

Ook het graafschap Cornwall is befaamd om haar kustlandschappen maar ook typisch zijn haar subtropische tuinen. Er zijn geen grote steden waar u kunt overnachten, slechts kleinere stadjes, badplaatsen en vissersdorpjes. Boek een hotel of b&b aan de noordkust als u het strand wilt opzoeken want de grootste en meeste stranden zijn te vinden aan deze kustlijn. Denk aan de omgeving Newquay maar ook Bude verder naar het noorden en het duurdere St Ives in het verre zuidwesten. De zuidelijke kusten zijn meer beschut en hebben ook verschillende inhammen zoals bij Falmouth, Fowey en Looe. Er zijn stranden in deze regionen maar minder en kleiner. Hier zijn wel weer de mooiste plaatsjes te vinden zoals Fowey, Polperro en Looe. Wilt u lekker centraal zitten, boek dan bijvoorbeeld een hotel of b&b in het kleine kathedraalstadje Truro.


Vier -en vijfsterrenhotels in Dartmoor en op Roseland

In het Dartmoor National Park kunt u overnachten in luxe als u wilt. In de noordelijke streek zijn namelijk een klein aantal zeer fraaie landgoedhotels waar u een verblijf in een ruig landschap kunt combineren met comfortabele overnachtingen. Dit gebied ligt in het hart van Devon en dus ook niet heel ver van de kust. Uiteraard zijn er aan de kust van zuidwest Engeland ook mooie hotels te vinden. De tweede bestemming hieronder is bijvoorbeeld zo'n streek. Het schiereiland Roseland is een relatief rustig kustgebied met kleinere plaatsen in Cornwall met aan de andere kant van de riviermonding van de Fal het mooie havenstadje Falmouth. Overnachten in goedkopere hotels behoort in deze regionen uiteraard ook tot de mogelijkheden.


Luxe hotel in het ruige Dartmoor National Park, Engeland
Luxe hotel aan de Fal Estuary, Engeland

Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers