Plaatsen in Zuidwest Engeland

Strand in Cornwall, Engeland Kustplaatsje in Cornwall, Engeland Natuur in Devon, Engeland Natuur in Devon, Engeland

Mogelijke bestemmingen in oost en zuid Devon

Devon is een graafschap in het zuidwesten van Engeland. Het ligt ingeklemd tussen Cornwall in het westen en Dorset en Somerset in het oosten. Hieronder ziet u een aantal steden, stadjes, badplaatsen en dorpen die een mogelijke vakantiebestemming zouden kunnen zijn. Wilt u overnachten in stad? Dat kan in Exeter en Plymouth. Liever in een badplaats. Denk aan Torquay, Exmouth of Sidmouth. Ook zijn er uiteraard dorpen die een mooie vakantiebestemming zouden kunnen zijn. Kies dan bijvoorbeeld voor Lynton in Exmoor of Moretonhampstead in Dartmoor. Omdat er zoveel plaatsen in dit deel van Engeland zijn uitgelicht is het overzicht 'plaatsen in Devon' onderverdeeld in twee hoofdstukken. Dat geldt ook voor het graafschap Cornwall.


Mogelijke bestemmingen in noord Devon en Dartmoor

Het noorden van het graafschap Devon bestaat deels uit het Exmoor National Park. Aan die kust liggen bijvoorbeeld de aangrenzende dorpen Lynton en Lynmouth. Porlock en Dunster liggen ook in dat nationale park maar behoren tot het graafschap Somerset. Vanwege de volledigheid zijn die toch opgenomen in dit overzicht. Het Dartmoor National Park ligt in het hart van het graafschap en daar ligt bijvoorbeeld het dorp Moretonhampstead.

Mogelijke bestemmingen in oost Cornwall

Het graafschap Cornwall is voor het gemak ook opgedeeld in twee overzichten. Hieronder vindt u dorpen en badplaatsjes in de oostelijke helft. Net als in het westen zijn er de nodige pittoreske kustdorpjes en badplaatsjes. Hieronder ziet u er een flink aantal staan. Padstow en Port Isaac aan de noordkust zijn bijvoorbeeld behoorlijk prijzig, in Mevagissey en met name Looe aan de zuidkust kun je ook voor minder geld overnachten. De landmassa in het oosten is een stuk groter en herbergt naast prachtige kusten ook de Tamar Valley en Bodmin Moor.

Mogelijke bestemmingen in west Cornwall

Hieronder vindt u dorpen en badplaatsjes in de westelijke helft. Net als in het oosten zijn er de nodige pittoreske kustdorpjes, badplaatsjes en een kleine stad Truro. Houdt u van grote stranden? Denk dan vooral aan Newquay (en omgeving). Ook in het veel duurdere (maar ook meer schilderachtige) St Ives in het verre zuidwesten zijn bijvoorbeeld stranden te vinden. Een eindje uit de kust liggen de Isles of Scilly. Als u daar wilt overnachten dan dient u rekening te houden met hoge prijzen.


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers