Wat is er te zien in het graafschap Cornwall?

Eden Project in Cornwall St Michael's Mount bij Marazion in Cornwall Trebah Garden in Cornwall Tintagel Castle in Cornwall

Bezienswaardigheden in Cornwall

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van Zuidwest Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in Cornwall kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap Devon. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over de beschutte zuidkust van Cornwall, een gebied met beboste riviermondingen, verschillende schilderachtige vissersdorpjes en tal van kustpaden om te volgen. Langs en in de buurt van deze kustlijn zijn ook de nodige subtropische tuinen te bezoeken want het klimaat hier is zeer mild. Het beroemde Eden Project ligt dan weer verder landinwaarts. Wandelen langs de kust kan ook aan de Atlantische noordkust van Cornwall waar meer en grotere stranden te vinden zijn en daardoor ook meerdere niet al te grote badplaatsen. De golfslag is hoger aan deze kust en daardoor ook geschikt om te gaan surfen. Newquay (en omgeving) is daar bijvoorbeeld een mooie plek voor.

legenda van kaart

Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Badplaats in Zuidwest Engeland
Hotel in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en tuinen maar ook andere attracties zoals een fraaie kathedraal, een bierbrouwerij, historische machinehuisjes van tinmijnen, eem stoomtrein en een paar pretparken. De afkorting NT staat voor de National Trust en EH voor English Heritage. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan bijvoorbeeld Truro, Falmouth en St Ives. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische huizen vaak met tuin:
Cotehele (NT) - Antony (NT) - Lanhydrock House (NT) - Caerhays Estate - Trewithen House and Gardens - Prideax Place - Pencarrow House & Garden - Trerice (NT) - Godolphin (NT)

Andere gebouwen:
Tintagel Old Post Office (NT) - Truro Cathedral - St Michael's Mount (NT) - East Pool Mine (NT) - Levant Mine (NT)

Enkele musea en andere attracties:
National Maritime Museum Cornwall - Tate St Ives - King Edward Mine Museum - Wheel Martyn Museum - St Austell Brewery - Padstow Museum - Camel Valley Vineyard - Bodmin Jail - Bodmin & Wenford Railway - Camel Creek Adventure Park (pretpark) - Flambards (pretpark)

Oudere kastelen en forten:
Launceston Castle (EH) - Tintagel Castle (EH) - St Catherine's Castle (EH) - St Mawes Castle (EH) - Pendennis Castle (EH)

(Vaak subtropische) Tuinen:
Eden Project - Pine Lodge Gardens - Lost Gardens of Heligan - Trelissick Garden (NT) - Glendurgan Garden (NT) - Trebah Garden - Penjerrick Garden - Trengwainton Garden (NT) - Tresco Abbey Gardens (Isles of Scilly)


Op rondreis?


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers