Wilt u een Vakantieplan op Maat?

Vakantieplan Engeland 1 Vakantieplan Engeland 5 Vakantieplan Engeland 2 Vakantieplan Engeland 3 Vakantieplan Engeland 10 Vakantieplan Engeland 6 Vakantieplan Engeland 16 Vakantieplan Engeland 14 Vakantieplan Engeland 15 Vakantieplan Engeland 11 Vakantieplan Engeland 12 Vakantieplan Engeland 17 Vakantieplan Engeland 7Belangrijk: Tegenwoordig heb je een paspoort nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Een ID kaart volstaat niet meer. Vraag het paspoort dus tijdig aan bij uw gemeente als u er nog geen hebt.


Wie ben ik en wat kan ik voor u doen?

Persoonlijke hulp Groot-Brittannië Liefhebbers
Groot-Brittannië Liefhebbers is geen reisorganisatie dus u boekt nooit direct bij mij. Ik ben Michel Spreeuwers en mijn website biedt u informatie en inspiratie en verwijst u altijd door als u een boeking wilt maken. Vanzelfsprekend ben ik zelf de nodige keren in Groot-Brittannië geweest maar ook door het maken en voortdurend uitbouwen van deze website de afgelopen 12 jaren heb ik inmiddels een uitgebreide kennis van het land opgedaan: waar de bezienswaardigheden te vinden zijn en wat voor soort landschappen en plaatsen u in elke regio kunt vinden. U kunt een plan aanvragen als u met de auto op pad wilt maar ook als u met het openbaar vervoer wenst te reizen. Ik heb al meer dan 7 jaar ervaring met deze service dus ik weet zeker dat ik ook voor u een hele mooie reis kan samenstellen. Ik hoor graag van u. U kunt via de links/buttons in het plan op maat overigens ook andere accommodaties boeken dan die ik aangeef dus u kunt qua overnachten afwijken van mijn advies. Dat zal ook duidelijk in het plan vermeldt worden. Het maakt vanzelfsprekend niet uit of u in Nederland, België of zelfs ergens anders woont.

Wilt u zeer binnenkort (last minute) op vakantie? Ook dan kunt u mijn hulp inroepen want ik kan snel voor u aan de slag.


Heeft u interesse?

Lees deze pagina goed door. 1. Staan uw vakantiedata al vast? 2. Kunt en wilt u al snel boeken?

In dat geval zal ik graag een mooi vakantieplan op maat voor u opstellen. Ik hoor graag van u,


Michel | Groot-Brittannië Liefhebbers

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


Over hotels, herbergen, b&b's en vakantiehuizen

Ik werk samen met booking.com en dat is ook waar ik de hotels, b&b's, herbergen en vakantiehuizen voor u uitzoek. Dat is de aanbieder met het grootste aanbod aan acccomodaties ter wereld en dat geeft mij alle gelegenheid om de perfecte locatie(s) voor u uit te zoeken. Ik zoek in principe accommodaties uit die u gratis kunt annuleren tot een aantal dagen vóór verblijf, tenzij u daar geen belang aan hecht. De annuleringstermijn voor vakantiehuizen is vaak iets langer, soms dagen, soms weken. Doordat u boekt via de links op de pagina/website ontvang ik commissie en dat is de reden waarom ik deze service gratis kan aanbieden. Houdt u er wel rekening mee dat u bij het online boeken van een hotel wel een creditcard nodig heeft. Een dergelijke kaart heeft u namelijk nodig voor de hotelboekingen (en dergelijke).

Dient u te betalen voor het plan?

Nee, u hoeft niet te betalen voor het vakantieplan dat ik u voorschotel. Ik verdien mijn inkomen op basis van commissie. Dat betekent dat ik verdien op boekingen van hotelovernachtingen, vakantiehuizen, vluchten, overtochten, etc. U betaalt dus niets voor mijn inzet en ook wordt de prijs er niet hoger van. Als u overgaat tot het boeken via de links op de pagina die ik voor u maak beloont u mij automatisch. Dat is namelijk het hele idee waarop deze service gebaseerd is. U hoeft mij dus geen servicekosten te betalen.


Wanneer kunt u het plan verwachten?

Ik ga altijd snel aan de slag dus ik het plan bijna altijd al binnen 24 uur gereed hebben. Zorg er in ieder geval voor dat uw vakantiedata al vast staan en dat u snel kunt gaan boeken als het naar wens is. Ik kan accommodaties namelijk niet vasthouden dus is het wel zo praktisch de tijd tussen het maken en het bekijken (+ boeken) van het plan zo kort mogelijk te houden.

Wat zijn de kosten voor de accommodaties?

Op het vorige tabblad heeft u al kunnen lezen dat u mij niet hoeft te betalen voor de dienst die ik lever. Maar wat bent u tegenwoordig in Groot-Brittannië kwijt aan kosten voor de hotels, b&b's en vakantiehuizen? De prijzen zijn gestegen de afgelopen jaren, inflatie speelt daarin uiteraard een grote rol. Het prijsniveau is uiteraard ook sterk afhankelijk van de streek en de plaats waar u overnacht. Kosten die u tijdens het verblijf per nacht gemiddeld kwijt bent zijn voor 2 personen vanaf 150 euro per nacht, inclusief ontbijt. Ga dan uit van overnachten in pensions, b&b's, soms herbergen. In sommige streken gaat dat echter naar de 180 euro. Ik kan als u contact opneemt wel gelijk meedelen waar u rekening mee moet houden in het gebied waar ik u heenstuur. Hotels zijn vaak een stukje duurder. De Schotse Hooglanden in de zomer zijn vaak bovengemiddeld prijzig en steden als Londen, Edinburgh en Oxford zijn standaard duur. In het zuidwesten bijvoorbeeld zijn prachtige kustgebieden waarbij sommmige streken prijzig zijn terwijl anderen weer tal van heel goede en betaalbare pensions en b&b hebben.

Vakantiehuizen en appartementen komen in allerlei prijsklassen. Wilt u met het gezin op pad? Ga dan voor 3 personen uit van prijzen van 200+ euro. Voor 4 personen gaat het tegenwoordig al snel naar de 250+ euro en 5 personen boven de 300 euro. Buiten het hoogseizoen kan het eventueel weer een slag goedkoper. Dat kan op basis van familiekamers in hotels of b&b's of vakantiehuizen/appartementen. Het kan uiteraard ook een tikje of zelfs flink luxer. Op basis van uw wensen ga ik aan de slag.


Wat zijn de kosten voor de reis naar Engeland?

Overtochten naar Zuid Engeland kunnen voor 2 personen + auto al vanaf 150 euro. De langere overtochten naar het oosten en noordoosten van het land zijn een stuk duurder omdat die ook een stuk langer zijn. De boten naar Newcastle en Hull varen bijvoorbeeld per definitie ('s avonds en) 's nachts. In het hoogseizoen zijn de prijzen ronduit hoog te noemen. Als je laat in het seizoen nog op reis wilt door Schotland dan is de optie vliegen + autohuur financieel misschien aantrekkelijker. Retourvluchten per persoon kunnen al voor grofweg 150 euro. Afhankelijk van de luchthaven soms goedkoper maar ook duurder. Een retourticket voor de trein van Brussel naar Londen kost vanaf 120 euro maar als u uit Nederland moet komen waarschijnlijk ergens rond de 150 a 170 euro (retour). Maar dat hangt ook weer af van het tijdstip en van met moment van boeken. Soms kan een bepaalde dienst juist heel veel duurder zijn. Ook hier geldt: vroeg boeken loont.

Hoe gaat het in zijn werk?

Laat mij gewoon weten waar in Groot-Brittannië u zo ongeveer op vakantie wilt gaan. Als u helemaal geen idee heeft kunt u ook gerust contact op nemen. Ook in dat geval maak ik graag een plan voor u. Ik zal een geschikte bestemming inclusief accommodatie uitzoeken - of als u graag een rondreis wilt maken - meerdere bestemmingen. Al mijn bevindingen zet ik in een vakantieplan en plaats ik op een speciale pagina op de website die u ten alle tijden kunt inzien, dus ook tijdens de vakantie. Als u tijdens de vakantie ook veelvuldig wilt wandelen dan kan ik bestemmingen inplannen die als uitvalsbasis kunnen dienen om mooie routes te lopen, ook als u een rondreis met de trein wenst te maken. Ook daarvoor ken ik geschikte locaties. U kunt dan per trein, vliegtuig en/of veerboot de reis naar Engeland maken. Ik zal u meedelen wat de beste optie is. Als u bijvoorbeeld ook nog eens andere activiteiten wilt ontplooien zoals golfen of paardrijden, laat het weten. Ook dat kan ik vorm geven in een plan op maat.

U kunt ook gerust contact opnemen als u met het gezin op vakantie gaat en wilt verblijven in vakantiehuizen, appartementen en/of familiekamers in hotels of b&b's. De grootte van het reisgezelschap vormt voor mij geen belemmering. Behalve enorm grote groepen dan. Misschien wilt u wel uw hond meenemen op vakantie naar Engeland. De meeste accommodaties staan geen huisdieren toe dus kan de zoektocht soms best lastig zijn. Ook in dat geval kan ik een plan voor u maken.

Wat zou ik van u willen weten?

➦ Uiteraard welk deel van Groot-Brittannië u wilt bezoeken
➦ Het aantal nachten en de precieze data / periode
➦ De maximale prijs per nacht (per kamer), als u een idee heeft
➦ Of wilt u misschien meer betalen voor een hele mooie accommodatie op een extra mooie locatie?
➦ In wat voor soort accommodatie u wilt overnachten (hotel, herberg, b&b en/of vakantiehuis)
➦ Wat u graag zoal zou willen zien. Denk aan pittoreske dorpjes, kastelen, tuinen, historische steden, etc...
➦ Eventueel: info over uw electrische auto (zie vorige tabblad)


Wat krijgt u van mij?

✔ Een vakantieplan dat online in te zien is, ook tijdens de vakantie in het geval u geboekt heeft volgens plan
✔ Daarin informatie over uw reis naar Groot-Brittannië - auto, veerboot, vliegtuig, trein, etc..
✔ Per bestemming een geschikte accommodatie in uw prijsklasse - beschikbaar en dus direct te boeken
✔ Per bestemming meer informatie en handige links over de omgeving
✔ Een snelle reactie - en allemaal dus zonder extra kosten


Mogelijk relevant: rijdt u een electrische auto?

Ik ben geen kenner op het gebied van electrische auto's maar ik kan in de vakantieplanning wel degelijk rekening houden met het feit dat u onderweg de auto moet kunnen opladen. Of eventueel zelfs bij de hotels. Dat is natuurlijk helemaal mooi maar daar zit meestal wel een flink prijskaartje aan vast omdat het meestal de duurdere hotels zijn die opladen mogelijk maken. Lees in ieder geval de volgende pagina goed door zodat u weet wat ik op dit vlak voor u kan betekenen.

Met de electrische auto op reis

Voorbeeld

Als u mijn hulp inroept dan krijgt u van mij een pagina op deze website waarop uw vakantieplan is uiteengezet. Per bestemming kunt u het hotel, b&b, herberg of vakantiehuis boeken, evenals bijvoorbeeld de relevante overtochten in het geval u de veerboot neemt. Na het boeken blijft die pagina online tijdens uw vakantie waardoor u die informatie gewoon kunt blijven raadplegen. Hieronder ziet u hoe dat er zo ongeveer uitziet.

The Swan at Streatley - Streatley (Berkshire)Data: XXX

The Swan at Streatley is een prima beoordeeld hotel in het mooie dorpje Streatley dat gesitueerd is aan de rivier de Thames. Pal aan de andere kant van de brug ligt het dorp Goring-on-Thames. Streatley behoort tot het graafschap Berkshire, Goring-on-Thames tot Oxfordshire. Voor deze 4 nachten betaal je xxx, inclusief ontbijt. Duurdere kamers zijn ook te boeken...

Bekijk hier het volledige voorbeeld van dit vakantieplan

Een rondreis met de trein

Groot-Brittannië heeft een omvangrijk spoorwegnetwerk en dat zorgt dat een rondreis per trein ook heel mooi kan zijn. Uiteraard kunt u van historische stad naar historische stad reizen maar ook badplaatsen, kleine pittoreske stadjes en natuurgebieden waar u mooi kunt wandelen kunnen worden ingepast. De mogelijkheden zijn natuurlijk minder als wanneer u met de auto gaat maar met de juiste planning is altijd een gevarieerde treinrondreis te maken. Ik kan die voor u samenstellen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een rondreis. Daarbij wordt begonnen en geëindigd met een bootreis (nachtboot) van Nederland naar het noordoosten Engeland maar u zou ook met een vlucht kunnen beginnen of alles per trein kunnen doen door eerst de Eurostar vanuit Amsterdam, Rotterdam of Brussel Zuid naar Londen te nemen. Wat handig is hangt naturlijk ook af van welk deel van Groot-Brittannië u wilt bezoeken. Ik kan daar uiteraard in adviseren.

The Lawrance Luxury Aparthotel - York (North Yorkshire)Data: XXX

The Lawrance Luxury Aparthotel is een uitstekende accommodatie in het centrum van York. Je boekt hier een appartement (dus met keuken) en daar betaal je voor deze xxx euro. Duurdere appartementen zijn er ook. Een aparthotel is een appartementencomplex met hotelservice. Geen restaurant en ontbijt, dat dus niet. York is éen van de mooiste steden van Engeland. Beroemd is de schitterende York Minster (kathedraal) en de omliggende middeleeuwse straatjes met haar vele winkeltjes. Daarnaast zijn er nog veel meer historische bezienswaardigheden in de vorm van musea en oude gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het net genoemde York Castle Museum met haar nagebouwde Victoriaanse winkelstraat...

Bekijk hier het volledige voorbeeld van dit vakantieplan

Rondreizen -en wandelen

Uiteraard zijn er verschillende wandelvakanties via reisbureaus te boeken. Maar niet iedereen wil elke dag van de vakantie alleen maar wandelen. Misschien wilt u wel graag een rondreis maken, de nodige mooie routes wandelen maar tussendoor bijvoorbeeld ook mooie oude steden, kastelen en tuinen bezichtigen. Dan kan ik u zeker helpen want ik weet welke gebieden zeer geschikt zijn. Als u met de auto gaat zijn er wat dat wat betreft veel mogelijkheden maar ook als u met de trein (en mogelijk af en toe een stukje met de bus) wilt reizen zijn er wat dat betreft ook genoeg mogelijkheden.

Voorbeeld treinrondreis met wandelmogelijkheden

Hieronder ziet u een fragment (één bestemming) uit een treinrondreis in (noord) Engeland. Bij een treinrondreis is het noodzakelijk dat je vanuit het hotel (of andere accommodatie) direct de wandeling kunt aanvatten of eindigen. In dit geval zie je wandelroutes staan die ergens anders beginnen of eindigen, gebruik makend van een kort of relatief kort trein of busritje. Uiteraard lees je ook over plaatsen die je kunt bezoeken in het geval je eens een dag niet wilt wandelen. Soms kun je een wandeling ook combineren met een bezoek aan een pittoresk plaatsje, zo ook hier in het geval van Haworth. Ook daar houd ik in een plan telkens rekening mee. In het geval van een autorondreis zijn de mogelijkheden nog ruimer omdat je eenvoudig naar een startpunt kunt rijden en ook landelijk gesitueerde kastelen en tuinen kunt bezichtigen.


White Lion - Hebden Bridge (West Yorkshire)Data: XXX

De White Lion is een prima beoordeeld hotel in het kleine stadje Hebden Bridge, gesitueerd in het graafschap West Yorkshire. Hebden Bridge is één van de mooiste plaatsjes in het graafschap en is gesitueerd in de Pennines, de heuvel -en bergachtige ruggegraat van Noord Engeland. Het is ook gesitueerd aan het Rochdale Canal en herbergt de nodige leuke winkels. Een andere pittoreske plaats in deze streek is het dorpje Haworth waar u met de bus kunt komen. Het busritje duurt een minuut of 20. Dat is de Bronte Bus B1, B2 en B3 tussen Keighley en Haworth. Haworth heeft leuke straatjes en tevens het Brontë Parsonage Museum dat gewijd is aan de beroemde gezusters (auteurs). Dit is het gebouw waar ze het grootste deel van hun leven woonden en hun boeken schreven. Emily is beroemd door het schrijven van het boek 'Wuthering Heights' en Charlotte vanwege 'Jane Eyre'. Daarnaast kun je in het dorp ook een rit maken met de toeristische diesel of stoomtreinen van de Keighley and Worth Valley Railway. Dit is een 8 kilometer lang traject tussen Keighley en Oxenhope waarbij je dus ook kunt opstappen bij het fraaie stationnetje van Haworth. Je kunt ook de bus pakken van Hebden Bridge naar Oxenhope (20 minuten) en daar met de stoomtrein naar Haworth reizen.

Dit deel van West Yorkshire biedt mooie natuur maar ook het nodige historische erfgoed en steden. Zo kun je in 23 minuten per trein naar de voormalige industriestad Bradford reizen, vroeger bekend vanwege de katoenhandel, nu als UNESCO City of Film. De stad dient al lange tijd als filmlocatie voor tal van films en series. Bekende films uit recentere tijden die hier opnames gemaakt hebben zijn de Kings Speech en Downton Abbey (de speelfilm, niet de serie). De kleinere stad Halifax ligt op 10 minuten met de trein en daar kun je het Bankfield Museum bezichtigen dat het verhaal verteld over de stad en de regio (Calderdale). Het imposante 19e eeuwse pand wordt omringd door het mooie Akroyd Park. Aan de rand van de stad Halifax kun je ook de oude Shibden Hall bezichtigen, dé prominente filmlocatie van de tv-serie 'Gentleman Jack'. Dat is wel een eindje wandelen vanuit het centrum. Een bezoek aan Saltaire - een bewoond dorpje dat de status heeft van werelderfgoed - behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval moet je wel 1 uur 15 minuten met de trein, inclusief één keer overstappen. Het geconserveerde dorp met zijn arbeidershuisjes is gebouwd rond de grote Salts Mill (oude katoenfabriek).

➦ Meer info: Hebden Bridge | Haworth | Bradford | West Yorkshire


Handiger voor gebruik met smartphone of tablet:

Interactieve kaart van West (en South) Yorkshire bekijken


Wandelen

De eerste route is die van Haworth naar Hebden Bridge. Dat is een traject van 16 km over de bewegwijzerde Pennine Way. Daarvoor neem je dus eerst de bus naar Haworth en wandelt dan terug (of andersom). Die route gaat ook over Top Withens, de locatie die de inspiratie vormde voor de boerderij van de familie Earnshaw in het boek Wuthering Heights. Het busritje duurt een minuut of 20. Dat is de Bronte Bus B1, B2 en B3 tussen Keighley en Haworth. De tweede route gaat de andere kant op, namelijk naar Todmorden. Ook dat traject van ongeveer 10 km biedt fraaie uitzichten (vanaf Stoodley Pike). In Todmorden pak je de trein terug, slechts 7 minuten. De derde wandeling gaat door de natuur van Hardcastle Crags vlakbij Hebden Bridge. Dat bosrijke gebied wordt beheerd door de National Trust en heeft een parkeerterein(en). De route hieronder is er één van 8.5 km. In het gebied staat ook Gibson Mill, een oude fabriek waar nu het Weaving Shed Café zit. Om daar te komen moet je eerst de bus nemen naar de halte Sunny Royd (lijn B3), 6 minuten rijden vanaf het treinstation van Hebden Bridge. Vandaar is het nog een eindje lopen naar Hardcastle Crags. De route zal in totaal dus eerder rond de 12 km uitkomen. Terug op dezelfde weg.

➦ Routes: Haworth - Hebden Bridge | Hebden Bridge - Todmorden | Hardcastle Crags

➦ Bus: Bronte bus Keighley - Haworth


Goede kaart van het gebied

Het is altijd aan te raden een goede wandelkaart te gebruiken. De Ordnance Survey heeft fantastische gedetailleerde kaarten waarop werkelijk elk paadje vermeldt staat. Dat is de zogenaamde OS Explorer, die met de oranje kaft. Die met de roze kaft is minder gedetailleerd. Voor dit deel van West Yorkshire kies je de OS Explorer OL21: South Pennines (Burnley, Hebden Bridge, Keighley & Todmorden).

Vervolgens kun je ook nog de gratis app van OS Maps downloaden op jouw smartphone. Dan kun je vervolgens de code van de papieren kaart daarop invullen zodat je diezelfde kaart ook digitaal op die app kunt inzien. Als je gps aanzet dan kun je ook nog eens zien waar je loopt, enorm handig. Wel altijd ook de papieren kaart meenemen én van te voren even goed bestuderen waar de route langs gaat. Op die app kun je tevens een route maken zodat het volgen van de route nog eenvoudiger wordt. Deze kaart is bijvoorbeeld hier bij amazon te koop:

OS Explorer OL21: South Pennines

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers