Wilt u een Vakantieplan op Maat?

Vakantieplan Engeland 1 Vakantieplan Engeland 7 Vakantieplan Engeland 5 Vakantieplan Engeland 2 Vakantieplan Engeland 3 Vakantieplan Engeland 10 Vakantieplan Engeland 16 Vakantieplan Engeland 6 Vakantieplan Engeland 14 Vakantieplan Engeland 11 Vakantieplan Engeland 15 Vakantieplan Engeland 12 Vakantieplan Engeland 7Belangrijk: Tegenwoordig heb je een paspoort nodig om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Een ID kaart volstaat niet meer. Vraag het paspoort dus tijdig aan bij uw gemeente als u er nog geen hebt.


Wie ben ik en wat kan ik voor u doen?

Persoonlijke hulp Groot-Brittannië Liefhebbers
Groot-Brittannië Liefhebbers is geen reisorganisatie dus u boekt nooit direct bij mij. Ik ben Michel Spreeuwers en mijn website biedt u informatie en inspiratie en verwijst u altijd door als u een boeking wilt maken. Vanzelfsprekend ga ik zelf regelmatig naar Groot-Brittannië maar ook door het maken en voortdurend uitbouwen van deze website de afgelopen 10 jaren heb ik inmiddels een uitgebreide kennis van het land opgedaan: waar de bezienswaardigheden te vinden zijn en wat voor soort landschappen en plaatsen u in elke regio kunt vinden. U kunt een plan aanvragen als u met de auto op pad wilt maar ook als u met het openbaar vervoer wenst te reizen. Ik heb al meer dan 5 jaar ervaring met deze service dus ik weet zeker dat ik ook voor u een hele mooie reis kan samenstellen. Ik hoor graag van u. Voor dit concept maakt het overigens niet uit of u in Nederland of België woont.


Wanneer kunt u het plan verwachten?

Ik ga altijd snel aan de slag dus als u zou willen dan kan ik het plan al binnen 24 uur gereed hebben. Wanneer u het wil ontvangen is uiteraard geheel aan u. Zorg er in ieder geval voor dat uw vakantiedata al vast staan en dat u snel kunt gaan boeken als het naar wens is. Ik kan accommodaties namelijk niet vasthouden dus is het wel zo praktisch de tijd tussen het maken en het bekijken (+ boeken) van het plan zo kort mogelijk te houden.


Over hotels, herbergen, b&b's en vakantiehuizen

Ik werk samen met booking.com en dat is ook waar ik de hotels, b&b's, herbergen en vakantiehuizen voor u uitzoek. Dat is de aanbieder met het grootste aanbod aan acccomodaties ter wereld en dat geeft mij alle gelegenheid om de perfecte locatie(s) voor u uit te zoeken. Ik zoek in principe accommodaties uit die u gratis kunt annuleren tot een aantal dagen vóór verblijf, tenzij u daar geen belang aan hecht. De annuleringstermijn voor vakantiehuizen is vaak iets langer, soms dagen, soms weken. Doordat u boekt via de links op de pagina/website ontvang ik commissie en dat is de reden waarom ik deze service gratis kan aanbieden. Wanneer u via Groot-Brittannië Liefhebbers op de website van booking.com komt dan zult u trouwens een logo van mijn website (GB liefhebbers) bovenaan de pagina zien. Dan weet u dat u via mij boekt. Dat ziet er zo uit:Houdt u er wel rekening mee dat u bij het online boeken van een hotel wel een creditcard nodig heeft. De mogelijkheid tot betalen middels IDEAL kom ik namelijk niet meer tegen. Als u boekt met creditcard kunt u het hele (of in ieder geval een groot deel van het) bedrag tijdens het verblijf voldoen. Vakantiehuizen moeten overigens wel vaak van te voren worden betaald. Overigens, u hoeft niet persé een creditcard te hebben: een debitcard (ook wel prepaid card genoemd) is ook goed, bijvoorbeeld een Mastercard Prepaid Card.


Lees deze pagina goed door. 1. Staan uw vakantiedata al vast? 2. Kunt en wilt u al snel boeken?

In dat geval zal ik graag een mooi plan opstellen. Ik hoor graag van u,


Michel | Groot-Brittannië Liefhebbers

info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of contact via facebook

Dient u te betalen voor het plan?

Nee, u hoeft niet te betalen voor het vakantieplan dat ik u voorschotel. Ik verdien mijn inkomen op basis van commissie. Dat betekent dat ik verdien op boekingen van hotelovernachtingen, vakantiehuizen, vluchten, overtochten, etc. U betaalt dus niets voor mijn inzet en ook wordt de prijs er niet hoger van. Pas wanneer u overgaat tot het boeken via de links op mijn website beloont u mij automatisch. Dat is namelijk het hele idee waarop deze service gebaseerd is.


Wat zijn de kosten voor de accommodaties?

De prijzen zijn gestegen de afgelopen jaren, inflatie speelt daarin ook een grote rol. Door die inflatie wordt het steeds moeilijker om van te voren te bepalen wat het gaat kosten maar ik kan dat vooraf uiteraard uitzoeken. Onderstaande getallen zouden op het moment van lezen al weer iets achterhaald kunnen zijn. Kosten die u tijdens het verblijf per nacht gemiddeld kwijt bent zijn voor 2 personen vanaf 130 a 150 euro per nacht, inclusief ontbijt. Het zal er uiteraard ook van afhangen wanneer u op reis gaat en ook waar u heen wilt. Prijs is ook regio-afhankelijk. In de koudere maanden is het normaliter vaak veel goedkoper, in het hoogseizoen zijn de prijzen vaak maximaal. Uitzonderingen zijn dan weer de weekenden in de mooie historische steden. Daar zakken de prijzen gedurende het jaar vaak niet of niet veel. Als u meer comfort of luxe wenst zal het uiteraard een stuk duurder uitvallen. Er zijn ook plaatsen en gebieden waar de accommodaties vaak een stuk duurder zijn zoals Londen, Oxford, Edinburgh in augustus, bepaalde delen van Schotland in de zomer, pittoreske locaties in Engeland en accommodaties aan zee. Het hangt er ook een beetje vanaf wat er beschikbaar is en welke periode u op vakantie wilt. Prijsniveau kan dus fluctueren maar met goed speurwerk kan ik altijd wel in of in ieder geval dichtbij het budget blijven.

Vakantiehuizen en appartementen komen in allerlei prijsklassen. Wilt u met het gezin op pad? Ga dan voor 3 personen uit van prijzen tussen de 170 en 210 euro, afhankelijk van de plaats/gebied kan het meer zijn. Voor 4 personen al snel 230 tot 280 euro en 5 personen boven de 300 euro, met een beetje geluk iets daaronder, met een beetje pech wat daarboven. Buiten het hoogseizoen kan het evenueel weer een slag goedkoper. Dat kan op basis van familiekamers in hotels of b&b's of vakantiehuizen/appartementen. Ook dit is weer een richtlijn en kan per bestemming fluctueren. Ook hier kunt u hier weer kiezen voor meer comfort of luxe. Ik kan namelijk accommodaties kiezen uit allerlei prijsklassen. Als u bijvoorbeeld langs prachtige 5 sterrenhotels of grote stijlvolle vakantiehuizen wilt rondreizen dan is dat dus ook geen probleem.


Wat zijn de kosten voor de reis naar Engeland?

Overtochten naar Zuid Engeland kunnen voor 2 personen + auto al vanaf 150 euro. De langere overtochten naar het oosten en noordoosten van het land zijn een stuk duurder omdat die ook een stuk langer zijn. De boten naar Newcastle en Hull varen bijvoorbeeld per definitie ('s avonds en) 's nachts. In het hoogseizoen zijn de prijzen ronduit hoog te noemen. Als je laat in het seizoen nog op reis wilt door Schotland dan is de optie vliegen + autohuur financieel misschien aantrekkelijker. Retourvluchten per persoon kunnen al voor grofweg 150 euro. Afhankelijk van de luchthaven soms goedkoper maar ook duurder. Een retourticket voor de trein van Brussel naar Londen kost vanaf 120 euro maar als u uit Nederland moet komen waarschijnlijk ergens rond de 150 a 170 euro (retour). Maar dat hangt ook weer af van het tijdstip en van met moment van boeken. Soms kan een bepaalde dienst juist heel veel duurder zijn. Ook hier geldt: vroeg boeken loont.

Hoe gaat het in zijn werk?

Laat mij gewoon weten waar in Groot-Brittannië u zo ongeveer op vakantie wilt gaan. Als u helemaal geen idee heeft kunt u ook gerust contact op nemen. Ook in dat geval maak ik graag een plan voor u. Ik zal een geschikte bestemming inclusief accommodatie uitzoeken - of als u graag een rondreis wilt maken - meerdere bestemmingen. Al mijn bevindingen zet ik in een vakantieplan en plaats ik op een speciale pagina op de website die u ten alle tijden kunt inzien, dus ook tijdens de vakantie. Als u tijdens de vakantie ook veelvuldig wilt wandelen dan kan ik bestemmingen inplannen die als uitvalsbasis kunnen dienen om mooie routes te lopen, ook als u een rondreis met de trein wenst te maken. Ook daarvoor ken ik geschikte locaties. U kunt dan per trein, vliegtuig en/of veerboot de reis naar Engeland maken. Ik zal u meedelen wat de beste optie is. Als u bijvoorbeeld ook nog eens andere activiteiten wilt ontplooien zoals golfen of paardrijden, laat het weten. Ook dat kan ik vorm geven in een plan op maat.

U kunt ook gerust contact opnemen als u met het gezin op vakantie gaat en wilt verblijven in vakantiehuizen, appartementen en/of familiekamers in hotels of b&b's. De grootte van het reisgezelschap vormt voor mij geen belemmering. Behalve enorm grote groepen dan. Misschien wilt u wel uw hond meenemen op vakantie naar Engeland. De meeste accommodaties staan geen huisdieren toe dus kan de zoektocht soms best lastig zijn. Ook in dat geval kan ik een plan voor u maken.

Wat zou ik van u willen weten?

-Uiteraard welk deel van Groot-Brittannië u wilt bezoeken
-Het aantal nachten en de precieze data / periode
-De maximale prijs per nacht (per kamer), als u een idee heeft
-Of wilt u misschien meer betalen voor een hele mooie accommodatie op een extra mooie locatie?
-In wat voor soort accommodatie u wilt overnachten (hotel, herberg, b&b en/of vakantiehuis)
-Wat u graag zoal zou willen zien. Denk aan pittoreske dorpjes, kastelen, tuinen, historische steden, etc...

Wat krijgt u van mij?

-Een vakantieplan dat online in te zien is, ook tijdens de vakantie in het geval u geboekt heeft volgens plan
-Daarin informatie over uw reis naar Groot-Brittannië - auto, veerboot, vliegtuig, trein, etc..
-Per bestemming een geschikte accommodatie in uw prijsklasse - beschikbaar en dus direct te boeken
-Per bestemming meer informatie en handige links over de omgeving
-Een snelle reactie - en allemaal dus zonder extra kosten


Staan uw vakantiedata al vast en bent u van plan om zeer binnenkort te boeken?

In dat geval zal ik graag een mooi plan opstellen. Ik hoor graag van u,


Michel | Groot-Brittannië Liefhebbers

info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of contact via facebook


Op reis met een electrische auto?

Steeds meer mensen zijn in het bezit van een electrische wagen maar dat brengt natuurlijk wel met zich mee dat je nog meer aandacht moet besteden aan de bestemmingen. Er komen steeds meer oplaadpunten bij in Groot-Brittannië maar niet alle streken bieden een uitgebreid netwerk met laadpunten. De dekking wordt wel steeds beter. Uiteraard is er ook de mogelijkheid een hotel, b&b of vakantiehuis te boeken die een eigen oplaadpunt heeft maar dat zijn er niet heel veel. Het is sowieso raadzaam voordat u een plan op maat aanvraagt om de onderstaande website(s) te kijken. Op de eerste (Zap Map) staan tal van oplaadpunten in Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland. Op de tweede (Charge Map) staan ook laadpunten in Europa. Er zullen echter nog wel meer websites en apps zijn voor dit soort doeleinden. Zodoende kunt u alvast kijken of er in de gebieden waar u graag heen wilt de nodige locaties zijn. Meestal zal dat wel het geval zijn, afgezien misschien van echt ruige dunbevolkte gebieden. Ik kan in een vakantieplan op maat uiteraard ook kijken naar accommodaties met eigen laadpunten en mits voorradig die inplannen. Hieronder ziet u de uitgebreide interactieve kaart:

Zap Map | Charge Map

Voorbeeld

Als u mijn hulp inroept dan krijgt u van mij een pagina op deze website waarop uw vakantieplan is uiteengezet. Per bestemming kunt u het hotel, b&b, herberg of vakantiehuis boeken, evenals bijvoorbeeld de relevante overtochten in het geval u de veerboot neemt. Na het boeken blijft die pagina online tijdens uw vakantie waardoor u die informatie gewoon kunt blijven raadplegen. Hieronder ziet u hoe dat er zo ongeveer uitziet.

Ardrhu House - Onich (Western Highlands)Data: XXX

Ardrhu House is een prima beoordeeld pension aan Loch Loch linnhe in de Western Highlands. Je zit hier vlakbij het gehucht Onich, het dorp Ballachulish en wat verder van het dorp Glencoe en het kleine stadje Fort William...


Bekijk hier het volledige voorbeeld van dit vakantieplan

Een rondreis met de trein

Groot-Brittannië heeft een omvangrijk spoorwegnetwerk en dat zorgt dat een rondreis per trein ook heel mooi kan zijn. Uiteraard kunt u van historische stad naar historische stad reizen maar ook badplaatsen, kleine pittoreske stadjes en natuurgebieden waar u mooi kunt wandelen kunnen worden ingepast. De mogelijkheden zijn natuurlijk minder als wanneer u met de auto gaat maar met de juiste planning is altijd een gevarieerde treinrondreis te maken. Ik kan die voor u samenstellen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een rondreis. Daarbij wordt begonnen met een treinrit van Nederland naar Londen maar u zou ook met een vlucht kunnen beginnen, bijvoorbeeld als u Londen juist niet wilt bezoeken.

Hope Anchor - Rye (East Sussex)Data: data XXX

The Hope Anchor is een prima beoordeeld hotel in Rye, één van de meest pittoreske kleine stadjes in zuidoost Engeland. Rye heeft zeer pittoreske straatjes met oude vakwerkhuizen en een paar historische attracties zoals Lamb House en het Rye Castle Museum. Het ligt op 5 kilometer van de zee, een uurtje lopen. Het stadje is net onderdeel van de High Weald Area of Outstanding Natural Beauty, een fraai heel licht heuvelachtig landelijk gebied met ook kastelen, landhuizen en tuinen...


Bekijk hier het volledige voorbeeld van dit vakantieplan

Rondreizen -en wandelen

Uiteraard zijn er verschillende wandelvakanties via reisbureaus te boeken. Maar niet iedereen wil elke dag van de vakantie alleen maar wandelen. Misschien wilt u wel graag een rondreis maken, de nodige mooie routes wandelen maar tussendoor bijvoorbeeld ook mooie oude steden, kastelen en tuinen bezichtigen. Dan kan ik u zeker helpen want ik weet welke gebieden zeer geschikt zijn. Als u met de auto gaat zijn er wat dat wat betreft veel mogelijkheden maar ook als u met de trein (en mogelijk af en toe een stukje met de bus) wilt reizen zijn er wat dat betreft ook genoeg mogelijkheden.

Voorbeeld treinrondreis met wandelmogelijkheden

Hieronder ziet u een fragment (één bestemming) uit een treinrondreis in (noord) Engeland. Bij een treinrondreis is het noodzakelijk dat je vanuit het hotel (of andere accommodatie) direct de wandeling kunt aanvatten of eindigen. In dit geval zie je wandelroutes staan die ergens anders beginnen of eindigen, gebruik makend van een kort of relatief kort trein of busritje. Uiteraard lees je ook over plaatsen die je kunt bezoeken in het geval je eens een dag niet wilt wandelen. Soms kun je een wandeling ook combineren met een bezoek aan een pittoresk plaatsje, zo ook hier in het geval van Haworth. Ook daar houd ik in een plan telkens rekening mee. In het geval van een autorondreis zijn de mogelijkheden nog ruimer omdat je eenvoudig naar een startpunt kunt rijden en ook landelijk gesitueerde kastelen en tuinen kunt bezichtigen.


White Lion - Hebden Bridge (West Yorkshire)Data: XXX

De White Lion is een prima beoordeeld hotel in het kleine stadje Hebden Bridge, gesitueerd in het graafschap West Yorkshire. Hebden Bridge is één van de mooiste plaatsjes in het graafschap en is gesitueerd in de Pennines, de heuvel -en bergachtige ruggegraat van Noord Engeland. Het is ook gesitueerd aan het Rochdale Canal en herbergt de nodige leuke winkels. Een andere pittoreske plaats in deze streek is het dorpje Haworth waar u met de bus kunt komen. Het busritje duurt een minuut of 20. Dat is de Bronte Bus B1, B2 en B3 tussen Keighley en Haworth. Haworth heeft leuke straatjes en tevens het Brontë Parsonage Museum dat gewijd is aan de beroemde gezusters (auteurs). Dit is het gebouw waar ze het grootste deel van hun leven woonden en hun boeken schreven. Emily is beroemd door het schrijven van het boek 'Wuthering Heights' en Charlotte vanwege 'Jane Eyre'. Daarnaast kun je in het dorp ook een rit maken met de toeristische diesel of stoomtreinen van de Keighley and Worth Valley Railway. Dit is een 8 kilometer lang traject tussen Keighley en Oxenhope waarbij je dus ook kunt opstappen bij het fraaie stationnetje van Haworth. Je kunt ook de bus pakken van Hebden Bridge naar Oxenhope (20 minuten) en daar met de stoomtrein naar Haworth reizen.

Dit deel van West Yorkshire biedt mooie natuur maar ook het nodige historische erfgoed en steden. Zo kun je in 23 minuten per trein naar de voormalige industriestad Bradford reizen, vroeger bekend vanwege de katoenhandel, nu als UNESCO City of Film. De stad dient al lange tijd als filmlocatie voor tal van films en series. Bekende films uit recentere tijden die hier opnames gemaakt hebben zijn de Kings Speech en Downton Abbey (de speelfilm, niet de serie). De kleinere stad Halifax ligt op 10 minuten met de trein en daar kun je het Bankfield Museum bezichtigen dat het verhaal verteld over de stad en de regio (Calderdale). Het imposante 19e eeuwse pand wordt omringd door het mooie Akroyd Park. Aan de rand van de stad Halifax kun je ook de oude Shibden Hall bezichtigen, dé prominente filmlocatie van de tv-serie 'Gentleman Jack'. Dat is wel een eindje wandelen vanuit het centrum. Een bezoek aan Saltaire - een bewoond dorpje dat de status heeft van werelderfgoed - behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval moet je wel 1 uur 15 minuten met de trein, inclusief één keer overstappen. Het geconserveerde dorp met zijn arbeidershuisjes is gebouwd rond de grote Salts Mill (oude katoenfabriek).

Meer info: Hebden Bridge | Haworth | Bradford | West Yorkshire


Handiger voor gebruik met smartphone of tablet:

Interactieve kaart van West (en South) Yorkshire bekijken


Wandelen

De eerste route is die van Haworth naar Hebden Bridge. Dat is een traject van 16 km over de bewegwijzerde Pennine Way. Daarvoor neem je dus eerst de bus naar Haworth en wandelt dan terug (of andersom). Die route gaat ook over Top Withens, de locatie die de inspiratie vormde voor de boerderij van de familie Earnshaw in het boek Wuthering Heights. Het busritje duurt een minuut of 20. Dat is de Bronte Bus B1, B2 en B3 tussen Keighley en Haworth. De tweede route gaat de andere kant op, namelijk naar Todmorden. Ook dat traject van ongeveer 10 km biedt fraaie uitzichten (vanaf Stoodley Pike). In Todmorden pak je de trein terug, slechts 7 minuten. De derde wandeling gaat door de natuur van Hardcastle Crags vlakbij Hebden Bridge. Dat bosrijke gebied wordt beheerd door de National Trust en heeft een parkeerterein(en). De route hieronder is er één van 8.5 km. In het gebied staat ook Gibson Mill, een oude fabriek waar nu het Weaving Shed Café zit. Om daar te komen moet je eerst de bus nemen naar de halte Sunny Royd (lijn B3), 6 minuten rijden vanaf het treinstation van Hebden Bridge. Vandaar is het nog een eindje lopen naar Hardcastle Crags. De route zal in totaal dus eerder rond de 12 km uitkomen. Terug op dezelfde weg.

Routes: Haworth - Hebden Bridge | Hebden Bridge - Todmorden | Hardcastle Crags

Bus: Bronte bus Keighley - Haworth


Goede kaart van het gebied

Het is altijd aan te raden een goede wandelkaart te gebruiken. De Ordnance Survey heeft fantastische gedetailleerde kaarten waarop werkelijk elk paadje vermeldt staat. Dat is de zogenaamde OS Explorer, die met de oranje kaft. Die met de roze kaft is minder gedetailleerd. Voor dit deel van West Yorkshire kies je de OS Explorer OL21: South Pennines (Burnley, Hebden Bridge, Keighley & Todmorden).

Vervolgens kun je ook nog de gratis app van OS Maps downloaden op jouw smartphone. Dan kun je vervolgens de code van de papieren kaart daarop invullen zodat je diezelfde kaart ook digitaal op die app kunt inzien. Als je gps aanzet dan kun je ook nog eens zien waar je loopt, enorm handig. Wel altijd ook de papieren kaart meenemen én van te voren even goed bestuderen waar de route langs gaat. Op die app kun je tevens een route maken zodat het volgen van de route nog eenvoudiger wordt. Deze kaart is bijvoorbeeld hier bij amazon te koop:

OS Explorer OL21: South Pennines

Terug naar:

→ Over Groot-Brittannië Liefhebbers

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers