Met auto, veerboot, trein en/of vliegtuig naar Oost Engeland

Rijd met de auto door Oost Engeland

Met de veerboot naar Oost Engeland

U kunt vanuit Nederland de veerboot pakken naar de oostkust van Engeland. De kortste overtocht is wat dat betreft die van Hoek van Holland naar Harwich. Die veerdienst duurt ongeveer 6,5 uur en gaat 1x overdag en 1x 's nachts. Harwich is een havenstadje in Essex, een paar uur rijden van Londen. Als u de East Midlands gaat bezoeken - bijvoorbeeld het Peak District National Park in Derbyshire - dan behoort een overtocht van Rotterdam (Europoort) naar Hull ook tot de mogelijkheden. Dan neemt u de nachtboot. Als u in België of dicht bij de Belgische grens woont dan kon u daar vroeger ook komen middels een veerdienst vanuit Zeebrugge maar die dienst is helaas vervallen. De twee net genoemde veerdiensten zijn ook geschikt voor voetpassagiers. In het geval van Harwich kunt u direct op de trein stappen. In de haven van Hull neemt u de aansluitende bus naar het centrum van de havenstad.

Een andere mogelijkheid (alleen als u met de auto gaat) is een veel kortere overtocht naar Dover in Zuidoost Engeland. Daar kunt u komen vanuit Duinkerke (2 uur) en Calais (1,5 uur). De reistijd naar uw eindbestemming in het oosten van Engeland en de East Midlands is dan mogelijk wel wat langer.


Hoe lang duurt de reis met de auto?

Hoe lang de reis precies duurt hangt uiteraard helemaal af van uw precieze vakantieoord. Gaat u via Hoek van Holland naar bijvoorbeeld het graafschap Suffolk dan bent u nadat in Harwich van boord bent gegaan in een half uur of 1,5 uur op plaats van bestemming. Neemt u een veerdienst naar Hull dan bent u met een uur of 2 rijden bijvoorbeeld in het Peak District of de stad Nottingham. Reist u via Dover? Dan bent u 1, 2 a 3 uur extra kwijt met het rijden naar uw vakantiebestemming.


Veerboot naar Engeland
Cottage in EngelandMet vliegtuig of trein

Als u zeker weet dat u niet met de auto op reis wilt maar alles met het openbaar vervoer wilt doen dan kan dat ook. Er zijn verschillende luchthavens in dit oostelijke deel van Engeland waaronder Stansted. Dat vliegveld is bijvoorbeeld een goede optie als u de stad Cambridge wilt bezoeken. Maar er zijn ook vliegvelden in Southend en Norwich en die van Humberside en East Midlands. Het East Midlands Airport ligt vlakbij de drie steden Nottingham, Derby en Leicester. Als u met de trein gaat reizen dan kunt u beginnen met een vlucht vanuit Nederland of België naar één van de net genoemde luchthavens maar u kunt ook alles per trein doen. Dan dient u in Brussel op de Eurostar te stappen naar Londen. Vandaar kunt u verder reizen in verschllende richtingen, ook noordwaarts en oostwaarts. Zo kunt u op het station waar u arriveert (St Pancras International) bijvoorbeeld overstappen op een trein naar Cambridge.

Spoorlijnen

Vele plaatsen in Oost Engeland zijn met de trein te bereiken. Denk aan alle steden van belang zoals Cambridge, Norwich, Peterborough, Leicester en Nottingham. Ook is er bijvoorbeeld een spoorlijn vanuit Norwich naar Sheringham aan de Norfolk Coast en één door het sterk heuvelachtige Peak District National Park. Dat is de Hope Valley Line tussen de steden Sheffield en Manchester. Uitstappen kunt u dan onder andere bij het wandeldorpje Edale.


Vliegtuig naar Groot-Brittannië
Trein naar Engeland


Veerbootterminals en luchthavens in Oost Engeland en de East Midlands

Kaart van vervoersmogelijkheden van Nederland en België naar Oost Engeland en de East Midlands

Op de kaart hierboven ziet u de locatie van de haven van Harwich, de noordelijker gelegen terminal van Hull en terminals van Dover in het zuidoosten. Verder staan er verschillende luchthavens in dit deel van het land op en ook het treinstation waar u arriveert als u de eurostar naar Londen neemt.


Meer informatie over de gebieden in Oost Engeland en de East Midlands


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers