Vakantie in Ierland en Noord-Ierland

Antrim Coast in Noord-Ierland De stad Londonderry in Noord-Ierland Wicklow Mountains National Park in Ierland De stad Dublin in Ierland Ring of Kerry in Zuidwest Ierland De stad Cork in Zuid Ierland Connemara National Park in West Ierland Slieve League Cliffs in County Donegal, Ierland

Waarom ook aandacht voor Ierland op deze website?

Zoals de naam al aangeeft gaat deze website over Groot-Brittannië en daar hoort Ierland vanzelfsprekend niet bij. Het is een apart eiland. Maar toch is het wel enigszins logisch ook oog te hebben voor Noord-Ierland omdat dat nu eenmaal wel bij het Verenigd Koninkrijk hoort en niet al te ver weg ligt. En waarom dan niet ook aandacht voor de Republiek Ierland? Daarnaast is het zo dat de meeste mensen via Groot-Brittannië reizen, althans als u een rondreis met de auto gaat maken. Eerst pakt u een veerboot naar Engeland en dan vanuit Engeland, Wales of Schotland de boot naar Ierland of Noord-Ierland. Het hangt er maar net vanaf wat uw bestemming is en door welk land u wilt rondreizen. Het is natuurlijk ook mogelijk eerst naar Ierland te vliegen en dan een auto te huren.

Niet alle gebieden worden uitgelicht op de website maar wel een behoorlijk aantal. County Antrim en County Down liggen in Noord-Ierland en de overige gebieden in de Republiek Ierland. De hoofdstad Dublin is verreweg de grootste plaats op het eiland en herbergt tal van historische gebouwen en musea. De andere steden zijn een stuk kleiner. Belfast heeft nog best een redelijk aantal inwoners (richting 300 duizend inwoners) maar de daarop volgende steden hebben al aanzienlijk minder inwoners. Denk aan Cork, Limerick, Galway en Londonderry. De laatste plaats wordt ook wel Derry genoemd en ligt in het noordwesten van Noord-Ierland. Het bevindt zich echter dermate dicht bij de grens met County Donegal dat het gemakshalve op die pagina is ingedeeld. Kijkt u toch vooral hieronder verder voor interactieve kaarten met bezienswaardigheden, enkele specifieke vakantiebestemmingen per gebied, uiteraard hotels, b&b's, vakantiehuizen en ook reisinformatie. Want hoe komt u zo efficiënt mogelijk vanuit Nederland of België in Ierland?


De uitgelichte gebieden
Op autondreis door Engeland, Wales én Ierland?

Meer en bergen in Ierland
vlak
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers