Op vakantie in Wales

Vakantie in Snowdonia, Wales Het eiland Anglesey in Wales Vakantie aan de Pembrokeshire Coast, Wales Wye Valley in Engeland en Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Hotels, vakantiehuizen, tips en rondreizen

Wales is het kleinste land van Groot-Brittannië en is gesitueerd aan de westkust. Het is met drie miljoen inwoners relatief dunbevolkt, met name in het bergachtige noorden waar geen steden te vinden zijn. De enige wat grotere steden zoals Swansea en de hoofdstad Cardiff liggen aan de zuidkust. Het zuidwesten - Pembrokeshire - staat vooral bekend om haar prachtige kustgebieden. Kijkt u hieronder als u gelijk op zoek wilt naar hotels of vakantiehuizen in Wales, of als u op zoek bent naar een autovakantie of treinrondreis in deze regio. Daar zou u een vakantieplan op maat voor kunnen ontvangen. Kijkt u op het volgende tabblad als u eerst per gebied wilt weten welke bezienswaardigheden er te vinden zijn en wat soort landschappen u zult kunnen bezichtigen. Wales zit overigens aan haar oostflank vastgeklonken aan het grotere Engeland. U kunt in één vakantie dus ook beide landen bezoeken.


Hotel in Engeland
Dorp in EngelandNatuur in Wales
Treinstationnetje in EngelandKies een ander land binnen het VK

Dorpje in Engeland
Bergen in Schotland

Wales - de gebieden

Wales is een land met veel natuurschoon en fraaie landschappen. In het zuidoosten vindt u de grootste bevolkingsconcentaties inclusief hoofdstad Cardiff maar ook veel oude kastelen en natuurgebieden. Dat zijn het Brecon Beacons National Park en de Wye Valley Area of Outstanding Natural Beauty. Het zuidwesten staat bekend om haar prachtige kustlandschappen waaronder het Pembrokeshire Coast National Park maar ook het schiereiland Gower. Het noorden van Wales is voor een groot deel bergachtig. Die bergen vindt u in het Snowdonia National Park. Andere mooie gebieden zijn bijvoorbeeld de Dee Valley in het noordoosten en het eiland Anglesey in het noordwesten. Ook hier staan de nodige oude kastelen.
Kaart van Wales
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers