Treinrondreizen in Groot-Brittannië

Op treinrondreis door Engeland Op treinrondreis door Yorkshire Op treinrondreis door het Verenigd Koninkrijk Op treinrondreis door Wales Op treinrondreis door Groot-Brittannië Op treinrondreis langs historische steden in Engeland Op treinrondreis langs Britse steden Op treinrondreis langs Engelse dorpen Op treinrondreis langs Britse badplaatsen Op treinrondreis langs Britse locaties om te wandelen

Maak een treinrondreis door Engeland, Wales en/of Schotland

Niet iedereen kan of wil met de auto naar Groot-Brittannië maar laat dat u niet afschrikken om toch rond te reizen in dit prachtige land. Hieronder ziet u verschillende treinrondreizen die u in zijn geheel kunt maken of slechts een deel ervan. Ik maak plannen op maat dus alles is mogelijk. Ook een combinatie van bijvoorbeeld twee varianten is mogelijk. In elke regio is wel een gevarieerde rondreis samen te stellen waarbij u bijvoorbeeld de kust kunt combineren met historische steden pittoreske stadjes of dorpen, met eventueel wandelmogelijkheden.

De beste regio om van de kust te genieten als reiziger per trein is het zuiden waarbij het zuidoosten vooral geschikt is voor liefhebbers van grotere badplaatsen en het zuidwesten van wat kleinere. Het zuiden is ook geschikt voor liefhebbers van kathedraalstadjes en historische marktstadjes. Als u zich vooral wil concentreren op kleine stadjes en badplaatsjes - naast de trein ook reizend per bus - dan is de reis door landelijk Wiltshire, Dorset en East (Devon) misschien een goed idee. De meest indrukwekkende spoorlijnen, dus die met de fraaiste uitzichten, bevinden zich met name in Noord Engeland en Schotland. De reis naar Noordwest Engeland en Wales is een mooie combinatie van historische steden, een badplaats en bergachtige natuur. Waar de nadruk op komt te liggen tijdens die reis is geheel aan u. Wilt u trouwens met de trein (of vliegtuig) naar Engeland en vooral ook Londen bezoeken, kijk dan ook even bij deze vakantie in Londen. Een reis naar de hoofdstad van Engeland is ook zeker de combineren met andere bestemmingen in het land.


Bekijk de 9 rondreizen
Net even anders?

Wilt u op treinrondreis door Groot-Brittannië? Bekijk dan bovenstaande varianten waar in feite een aantal gebieden/regio's worden uitgelicht. Op basis van uw wensen bepaal ik per gebied wat voor u de juiste bestemmingen(en) is/zijn. Hieronder leest u hoe een treinrondreis net even anders kan zijn. Want misschien bent u wel iemand die graag steden wil bezoeken maar tijdens de rondreis toch liever in een rustiger plaatsje overnacht. Een klein stadje waar je uiteraard direct per trein - dus zonder overstappen - kunt komen. Verspreid over Engeland zijn er de nodige opties. Bent u zo iemand? Lees dan hieronder verder. Overnachten in steden is natuurlijk altijd een optie maar daar buiten behoort soms ook tot de mogelijkheden. Er zijn natuurlijk ook kleine stadjes waar je de natuurlijke omgeving kunt verkennen, wel of niet in combinatie met trein of bus, maar dat terzijde.


Spoowegviaduct in het klein stadje
vlak


Autorondreizen door Groot-Brittannië

Misschien wilt u liever met de auto op reis. Ook daar zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor. Hieronder kunt u per gebied een aantal autorondreizen bekijken.

Autorondreizen in Zuid Engeland

Autorondreizen in Midden Engeland

Autorondreizen in Noord Engeland

Autorondreizen in Wales

Autorondreizen in Schotland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers