Vakantie op de Outer Hebrides - Lewis, Harris...

Het eiland Harris in de Outer Hebrides, Schotland

Op vakantie naar de noordwestelijke eilanden van Schotland

De Buiten Hebriden is de naam van een eilandengroep in noordwest Schotland. Voor de westkust van het land bevinden zich vele grote en kleinere eilanden. De Outer Hebrides wordt gevormd door de buitenste ring waarvan Lewis het grootst is. Hier bevindt zich ook Stornoway, verreweg de grootste plaats en tevens de plek waar de veerboot vanaf Ullapool arriveert. Op de foto ziet u de schitterende witte stranden van het kleinere Harris dat in het noorden vastzit aan het net genoemde Lewis. Dit gebied is tevens behoorlijk bergachtig. Dat geldt niet voor alle eilanden, North -en South Uist zijn over het algemeen een stuk vlakker. Dit is geen regio waar u specifiek heen zou willen voor historische bezienswaardigheden al zijn er wel enkele locaties. Voorbeelden van nog meer eilandjes zijn Bembecula, Barra en de Monach Isles. De kleine archipel genaamd St Kilda dat deels een natuurreservaat is, ligt nog een heel eind verder uit de kust.

Steencirkel op Lewis
Hotel in SchotlandGraag op rondreis langs Schotse eilanden?

Misschien wilt u wel een hele rondreis maken door Schotland en dan met name de eilanden bezoeken. Eilandhoppen kan uiteraard, er zijn wat dat betreft verschillende mogelijkheden. Bekijk hieronder een voorbeeld van een dergelijke autorondreis.


Reis plannen naar de Buiten-Hebriden

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Schotland kunt reizen kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties. Vervolgens moet u eerst een flink eind rijden naar de plekken waar de veerboten naar de Outer Hebrides vertrekken want dat is in het verre noordwesten van Groot-Brittannië. De veerdienst van Ullapool naar Stornoway op Lewis duurt 2 uur 45 minuten. U kunt ook met de boot naar het eiland Harris (zit aan Lewis vast) en wel vanaf het kleine Uig op het eiland Skye. Deze overtocht heeft een duur van 1 uur 40 minuten. Skye is overigens direct met de auto te bereiken. Kijk hier voor de overtochten naar Lewis en Harris.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers