Autorondreis - 14 a 21 dagen langs eilanden in Schotland

Veerboot bij Uig op het eiland Skye in Schotland Rondreis langs Portree in Schotland Eiland Skye in Schotland Lewis in Schotland Eiland Harris in Schotland Mull in Schotland Bute Orkney

Eilandhoppen in Schotland

Deze autorondreis brengt u naar de grotere eilanden van Schotland, behorend tot de minst bevolkte gebieden van Groot-Brittannië. Welke u wilt bezoeken moet u helemaal zelf weten, ik maak een plan op uw maat. In het westen en noordwesten vindt u de Hebriden. Mull is vrij groot, deels bergachtig en behoort tot de Inner Hebrides. Het bekendste eiland dat tot deze binnenste ring eilanden behoort is Skye en dat is ook deels bergachtig. Daar hoeft u vanwege de aanwezigheid van een brug niet met de boot heen. Tot de buitenste ring eilanden behoort onder andere het grote Lewis en het sterk heuvelachtige en zelfs deels bergachtige Harris. Wat minder ver noordelijk vindt u de eilanden behorend tot de Inner Hebrides met eilanden als Mull en Islay en niet voor de kust maar in de zeemond van de Clyde ligt het relatief kleine Bute. Deze exemplaren behoren tot het westelijke raadsgebied Argyll & Bute. Als u minder ver noordelijk wilt rijden dan kunt u denken aan Isle of Arran dat voor de zuidwestkust ligt.

Kortom: er zijn vele mogelijkheden om vakantie te vieren op Schotse eilanden. Sommigen zijn wel bijzonder prijzig, houd daar rekening mee. U kunt dus naar de westelijke eilanden gaan maar ook de noordelijke eilanden kunt u bezoeken. Okrney heeft een vlakker landschap al heeft het wel sterk geaccidenteerde kusten en ook veel prehistorisch werelderfgoed. Dat geldt ook voor het nog veel noordelijker gelegen Shetland dat ook bekenheid geniet vanwege de gelijknamige tv-serie die al jaren loopt.

Het gebied

kaart van rondreis langs eilanden in Schotland Hoeveel dagen u precies op reis gaat hangt uiteraard af van hoeveel eilanden u wilt bezoeken, welk tempo u er op na wilt houden en ook hoeveel van het vasteland u tussendoor wilt zien. Vanaf de haven in noordoost Engeland naar de Schotse eilanden in het verre noorden en westen is een behoorlijk eind dus bestemmingen in de Highlands of andere delen van het land liggen ook voor de hand. Maar u kunt ook gaan vliegen en in Schotland een auto huren. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Voor deze route (of een variatie daarop) kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). Op basis van uw wensen zal ik een zo geschikt mogelijk reisschema samenstellen. U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers