Vakantie op Isle of Skye in Schotland

Rotsachtige kust op het eiland Skye in Schotland

Op vakantie naar het bergachtige eiland Skye

Isle of Skye is één van de grootste eilanden van Schotland en ligt de noordwestelijke hooglanden. Het behoort tot de Inner Hebrides. Dat het een eiland is betekent hier niet dat u persé de boot hoeft te nemen want meer dan 20 jaar geleden is er namelijk een brug gebouwd naar het vasteland. die brug vindt u bij het dorp Kyle of Lochalsh. Het noordwesten van Schotland is behoorlijk ruig en bergachtig en dat geldt ook voor Skye. U vindt hier alleen kleine dorpen zoals Broadford, Uig en Portree, de grootste nederzetting. Bepaalde delen van het eiland hebben de status van National Scenic Area, dus extra de moeite waard zou je kunnen zeggen. Dit zijn het schiereiland Trotternish in het noorden en de Cuillin Hills in het centrum. Rondom Skye bevinden zich ook een aantal veel kleinere eilandjes zoals Raasay, Eigg en Rum. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis op het eiland Skye of daar vlakbij in de buurt van Kyle of Lochalsh.


Dorp op het eiland Skye, Schotland
Hotel in SchotlandMuseum op het eiland Skye
GBGraag op rondreis naar Isle of Skye?

U kunt een bezoek aan Skye uiteraard ook combineren met andere locaties in Schotland. Onderweg naar het eiland komt u namelijk ook al door de prachtige Highlands. Bekijk hieronder een voorbeeld van een dergelijke autorondreis.


Reis plannen naar het eiland Skye

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Schotland kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties. Skye is middels een brug verbonden met het vasteland dus u hoeft niet nog eens de veerboot te pakken. De brug staat bij Kyle of Lochalsh. U kunt overigens wel de veerboot pakken als u daar trek in heeft. Die vertrekt in Mallaig en arriveert in Armadale. Dat is in het zuidoosten van het eiland. Kijk hier voor de overtocht van Mallaig naar Armadale.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers