Uig en Trotternish op het eiland Skye - Schotland

Gehucht Uig op Isle of Skye in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Veerboot bij Uig op het eiland Skye in Schotland Trotternish op het eiland Skye in Schotland Fairy Glen op het eiland Skye in Schotland hotels boeken via GBLKilt Rock op het eiland Skye in Schotland Rotsachtig strand bij Staffin het eiland Skye in Schotland Portree op het eiland Skye in Schotland The Storr op het eiland Skye in Schotland Black Cuillins op het eiland Skye in Schotland Dunvegan Castle op het eiland Skye in Schotland Neist Point op het eiland Skye in Schotland

Informatie over deze bestemmingHet kleine dorpje Uig op het eiland Skye, Schotland

Uig is een heel klein dorpje in het noorden van het eiland Skye. Het heeft maar 200 inwoners en is gesitueerd op het schiereiland Trotternish. Het dorpje is klein maar het heeft wel de nodige faciliteiten. Zo is er een pub, restaurants en een winkel bij het postkantoor. U ziet er ook de dubbele waterval genaamd de Falls of Rha. Een grotere supermarkt vindt u niet heel ver van hier in Portree, het grootste dorp op het eiland. Uig heeft daarnaast ook een haven vanwaar u op de veerboot naar twee eilanden kunt stappen, namelijk Tarbert op Harris en Lochmaddy op North Uist. In de omgeving van het dorp vindt u vooral prachtige landschappen waaronder de bergkam Trotternish en wat verder weg de Cuillin Hills. In het kleine Staffin kunt u Dinosaur Museum bezichtigen en in Dunvegan het gelijknamige kasteel. Kijkt u hier rechts voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in dit dorpje.


Wandelen in Uig

Skye is befaamd om haar schitterende landschappen dus wandelen behoort zeker tot de mogelijkheden. Vanuit Uig kunt u bijvoorbeeld naar de Fairy Glen lopen, een miniatuurlandschap met kegelvormige heuveltoppen. Iets verder kunt u de Quiraing opwandelen en genieten van fraai uitzicht op de Trotternish Ridge. Aan de andere kant van deze bergkam bij Staffin kunt u een route volgen via Kilt Rock en de Mealt watervallen. Ook een populaire locatie om te wandelen is The Storr. Die heuvel is gekroond met een scherpe pinakel (Old Man of Storr) is ook gesitueerd op het schiereiland. die vindt u een stukje zuidelijker, meer in de buurt van Portree. Kijk hier voor deze en andere wandelroutes:

➦ Meer info: Routes op Trotternish - Isle of Skye
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers