Vakantie in de Scottish Borders

Spoorwegviaduct in de Scottish Borders, Schotland

Op vakantie naar de heuvels, kastelen en abdijruïnes van Zuidoost Schotland

De Scottish Borders is de naam van het raadsgebied in het uiterste zuidoosten van Schotland. Het gebied grenst aan Northumberland in Engeland en ligt ook redelijk vlakbij de grote stad Edinburgh. In het gebied zelf zult u geen steden vinden maar alleen kleinere stadjes zoals Peebles, Galashiels, Kelso en Hawick. Deze streek is overwegend heuvelachtig en kent ook twee beschermde gebieden, namelijk Eildon and Leaderfoot rond Melrose en Upper Tweeddale pal naast Peebles. De korte kustlijn van de Scottish Borders is op plekken ook de moeite waard, zoals bij St Abb's Head. Er zijn ook een aantal abdijruïnes, kastelen en historische landgoederen te bezoeken waaronder Melrose Abbey, Floors Castle, Thirlestane Castle en Abbotsford in Galashiels, het voormalige huis van Sir Walter Scott, beroemd vanwege de boeken Rob Roy en Ivanhoe. Sinds kort kunt u overigens met de trein van Edinburgh naar Tweedbank (stopt ook in Galashiels). Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Scottish Borders. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stadje in de Scottish Borders
Hotel in SchotlandKasteel in de Scottish Borders
GBOp autorondreis naar de Scottish Borders

Hieronder vindt u een autorondreis naar de Scottish Borders waarbij u tevens de stad Edinburgh en het Engelse Northumberland kunt verkennen. Dat is een mooi voorbeeld van een reisplan, u kunt ook varieren met andere regionen in Schotland en/of Engeland.


Reis plannen naar de Scottish Borders

Op de volgende tabbladen vindt u een mooie autorondreis door Zuidoost Schotland en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Scottish Borders kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers