Peebles en Upper Tweeddale in de Scottish Borders

Peebles in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland hotel boeken via GBL Tweed Valley in de Scottish Borders, Schotland De heuvel Black Meldon in de Scottish Borders, Schotland New Lanark in Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland Abbotsford in Galashiels, Schotland Selkirk in de Scottish Borders, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Edinburgh in Schotland

InformatieScottish Borders bij Peebles in Schotland

Peebles is een klein stadje in zuidoost Schotland. Het hoort bij het raadsgebied Scottish Borders, heeft ongeveer 8 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tweed. In het stadje kunt het Tweeddale Museum bezoeken dat verteld over de geschiedenis in dit district. Het stadje wordt geflankeerd door bosrijke gebieden. Zo kunt u de prachtige Dawyck Botanic Garden ten westen van Peebles gaan bezichtigen en als u wat actiever bent aangelegd kunt u gaan mountainbiken in het Glentress Forest ten oosten van hier. Daar kunnen de (oudere kinderen) ook gaan klauteren bij Go Ape Glentress.

In de regio zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Traquair House, Robert Smail’s Printing Works in Inverleithen en wat verder weg bijvoorbeeld het werelderfgoed van New Lanark, Sir Walter Scott's Abbotsford en het schitterende Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Ook in andere delen van de Scottish Borders vindt u nog fraaie heuvelachtige landschappen en vele historische locaties zoals in en rondom Melrose. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Peebles en omgeving.


Wandelen en mountainbiken rondom Peebles

Het stadje ligt in een heuvelachtig gebied en pal aan de rand van Upper Tweeddale, een fraai natuurlijk gebied met de status National Scenic Area. Hier kunt u vanzelfsprekend prima wandelen. Even buiten Peebles ligt ook het Glentress Forest, één van de meest populaire gebieden in Schotland om te gaan mountainbiken. Er zijn daar verschillende routes om te fietsen, er is een café aanwezig en ook kunt u er in de fietsenwinkel mountainbikes huren. In 2023 vond hier nog het WK Mountainbike plaats.

Wandelen in Peebles en Upper Tweeddale | Mountainbiken in Glentress Forest


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Peebles

Er zijn verschillende manieren om naar Peebles te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Scottish Borders
→ Stadjes en dorpen in de Scottish BordersOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Scottish Borders

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers