Peebles en Upper Tweeddale in de Scottish Borders

Peebles in de Scottish Borders, Schotland Peebles in de Scottish Borders, Schotland Upper Tweeddale in de Scottish Borders, Schotland hotels boeken via GBLTweed Valley in de Scottish Borders, Schotland De heuvel Black Meldon in de Scottish Borders, Schotland New Lanark in Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland Abbotsford in Galashiels, Schotland Selkirk in de Scottish Borders, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Edinburgh in Schotland

Informatie over deze bestemmingScottish Borders bij Peebles in Schotland

Peebles is een klein stadje in zuidoost Schotland. Het hoort bij het raadsgebied Scottish Borders, heeft ongeveer 8 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tweed. In het stadje kunt het Tweeddale Museum bezoeken dat verteld over de geschiedenis in dit district. Het stadje wordt geflankeerd door bosrijke gebieden. Zo kunt u de prachtige Dawyck Botanic Garden ten westen van Peebles gaan bezichtigen en als u wat actiever bent aangelegd kunt u gaan mountainbiken in het Glentress Forest ten oosten van hier. Daar kunnen de (oudere kinderen) ook gaan klauteren bij Go Ape Glentress.

In de regio zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Traquair House, Robert Smail’s Printing Works in Inverleithen en wat verder weg bijvoorbeeld het werelderfgoed van New Lanark, Sir Walter Scott's Abbotsford en het schitterende Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Ook in andere delen van de Scottish Borders vindt u nog fraaie heuvelachtige landschappen en vele historische locaties zoals in en rondom Melrose. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Peebles en omgeving.


Wandelen en mountainbiken rondom Peebles

Het stadje ligt in een heuvelachtig gebied en pal aan de rand van Upper Tweeddale, een fraai natuurlijk gebied met de status National Scenic Area. Hier kunt u vanzelfsprekend prima wandelen. Even buiten Peebles ligt ook het Glentress Forest, één van de meest populaire gebieden in Schotland om te gaan mountainbiken. Er zijn daar verschillende routes om te fietsen, er is een café aanwezig en ook kunt u er in de fietsenwinkel mountainbikes huren. In 2023 vond hier nog het WK Mountainbike plaats.

Wandelen in Peebles en Upper Tweeddale | Mountainbiken in Glentress Forest
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers