Edinburgh - de historische hoofdstad van Schotland

Calton Hill in Edinburgh, Schotland Royal Mile in Edinburgh, Schotland Grassmarket in Edinburgh, Schotland New Town in Edinburgh, Schotland Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Schotland Treinstation Edinburgh Waverley in Schotland Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland hotel boeken via GBL Leith bij Edinburgh in Schotland Linlithgow Palace in Mid Lothian, Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland

InformatieArthur's Seat in Edinburgh, Schotland

Edinburgh is de prachtige hoofdstad van Schotland. Deze historische stad bevindt zich in de laaglanden van het land en grenst zowat aan zee. U vindt er tal van mooie historische gebouwen en bezienswaardigheden zoals het kasteel, het Palace of Holyrood House en de bekende straat in het centrum genaamd de Royal Mile waar aan of in de buurt een aantal musea te bezichtigen zijn. Dit zijn onder andere het Writers Museum, de Scottish Natural Gallery, het People's Story Museum en het Museum of Edinburgh. Daarnaast zijn er ook prachtige uitzichtspunten en wandelplekken in en bij de stad zoals Calton Hill vlakbij de winkelstraat Princes Street en Holyrood Park meer ten oosten van het centrum. Er zijn meerdere winkelstraten in deze mooie stad. Denk bijvoorbeeld ook aan George Street, Grassmarket en Victoria. Sommige delen van de stad zijn middeleeuws maar er zijn ook stijlvolle straten met bouwwerken uit de 18e eeuw. De wijken die in deze verschillende tijdvakken gebouwd zijn worden aangeduid als 'Old Town' en 'New Town'. Het oude stadscentrum is ook gebruikt voor verschillende opnames van het populaire kostuumdrama Outlander.

Buiten het centrum (niet op de interactieve kaart te zien) zijn overigens ook nog enkele bezienswaardigheden. Dat zijn bijvoorbeeld de dierentuin, de botanische tuinen en de National Gallery of Modern Art. Nog wat dichterbij en dus op relatief korte loopafstand ligt Dean Village, een pittoresk stukje Edinburgh. Het is een woonwijk en heeft verder geen attracties, accommodaties of restaurants maar is vanuit het oogpunt van architectuur wel zeer fraai. Pal ten noorden van de stad ligt Leith, een havenstadje aan de Firt of Forth waar u bijvoorbeeld Trinity House kunt bezichtigen, een museum met objecten uit het maritieme verleden. Wilt u de auto nog eens pakken om het omliggende land te bekijken en historische locaties te bekijken. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pentland Hills, de fraaie ruïne van Linlithgow Palace en het huis Newhailes in Musselburgh. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Edinburgh.


Bier en whisky

U kunt in de stad uiteraard een pub of restaurant binnenstappen en het lokale bier of whisky proeven maar als u nog grotere interesse hebt in alcoholhoudende dranken dan kunt u ook een whiskystokerij en bierbrouwerij bezichtigen door mee te gaan op een rondleiding, waarbij er uiteraard ook geproefd kan worden. U kunt naar de Scotch Whisky Experience en de Bellfield Brewery. Kijkt u hieronder voor nog meer locaties van stokerijen en brouwerijen in Schotland die bezocht kunnen worden:

Whiskystokerijen in Schotland | bierbrouwerijen in Schotland


Wandelen in Edinburgh

Naast de vele bezienswaardigheden kunt u ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum (Old Town), de stijlvolle gregoriaanse uitbouw (New Town) maar ook in de heuvels aan de rand van Edinburgh, namelijk de Braid Hills en Arthur's Seat in Holyrood Park.

Meer info: Wandelroutes in en rondom Edinburgh


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Edinburgh

Er zijn verschillende manieren om naar Edinburgh te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Edinburgh Airport ligt een eindje buiten de stad en hier kunt u de bus of tram pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum brengt. Eenmaal in de stad kunt u natuurlijk ook met de trein naar een hele hoop andere plaatsen zoals York, Glasgow, Stirling, Aberdeen, Pitlochry, Galashiels en zelfs helemaal naar Londen (station Euston of King's Cross).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

The Royal Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh is een echte festivalstad. Verspreid over het jaar zijn er meerdere te bezoeken in de hoofdstad van Schotland. Het bekendste evenement is misschien wel de Military Tattoo, de taptoe die plaats vindt op het terrein pal voor Edinburgh Castle dat geflankeerd wordt door tribunes. U ziet dan een show met militaire parades, dans, muziek met doedelzakken en drums. Kijkt u hieronder ook voor de data van het kunstfestival, het Jazz & Blues Festival, het internationale filmfestival en meer....

Royal Edinburgh Military Tattoo | Edinburgh Festival City

Terug naar:

→ Alles over Edinburgh en de Lothians
→ Hotels en vakantiehuizen in Edinburgh en de Lothians
© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers