Reisverslagen van Groot-Brittannië

Op reis door de bergen van Snowdonia in Wales

Verkenningen van Engeland en Wales

Hieronder vindt u 8 uitgebreide reisverslagen van rondreizen door Engeland en Wales waarbij ook veel aandacht is voor mooie wandelroutes. Het geeft u mogelijk ideeën waar op vakantie te gaan of misschien wilt u één van de treinrondreizen wel in grote mate kopiëren.

De reisverslagen hieronder zijn van wat jaartjes geleden maar nog steeds relevant. De eerste reis hieronder (september 2019) ging naar verschillende streken in Zuid Engeland, namelijk het South Downs National Park in Hampshire, Chichester Harbour, de Surrey Hills, het eiland Wight en het stadje Winchester. De tweede reis (ook 2019) ging naar Noord Wales, het westelijke deel van Groot-Brittannië. Aandacht voor de bergachtige pracht van Snowdonia National Park, mooie dorpen, prachtige tuinen maar ook een bezoek aan twee Engelse steden, namelijk Chester en Londen (Greenwich). De derde (2018) gaat over het heuvelachtige Peak District National Park in het centrale deel van het land en over het graafschap Warwickshire met haar fraaie historische stadjes. De vierde (2017) gaat over het zuidwesten van Engeland en wel over de prachtige kustgebieden en kustdorpen van Devon en Cornwall. De stad Exeter komt ook voorbij.

De vijfde rondreis (2016) gaat voornamelijk naar de bijzonder fraaie meren en bergen van het Lake District National Park en een dag naar de historische Muur van Hadrianus. In het zesde verslag (2016) leest u over de schilderachtige Cotswolds, het onterecht veel minder bezochte Shropshire en de kustgebieden van Norfolk in het oosten. Reis nummer zeven (2015) beperkt zich tot het grote graafschap North Yorkshire met oa. bezoeken aan de stad York en de nationale parken de North York Moors en de Yorkshire Dales. De achtste rondreis (2015) gaat eerst langs de zuidkust van Engeland, via East Sussex naar Dorset en vervolgens noordwaarts naar de stad Bath en afsluitend naar de stad Cambridge.

Bekijk de verslagen

Wight
SnowdoniaPeak
CornwallLake
CotswoldsYorkshire
Bath

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers