Vakantie in het Cairngorms National Park

Heide in het Cairngorms National Park, Schotland

Op vakantie in het gebied met 's lands hoogste bergen

Het Cairngorms National Park is het grootste en tevens ruigste nationale park van Groot-Brittannië. Het bevindt zich in centraal Schotland. Het is een bergachtig gebied met een deels toendra-achtig landschap maar heeft ook zeker met bos en u vindt hier de meeste van 's lands hoogste bergen. Cairn Gorm is er één van. De top daarvan kunt u tevens met een speciaal treintje bereiken. Hier in de buurt vindt u de populaire vakantiebestemming Aviemore en bijvoorbeeld ook het Highland Wildlife Park. Met name in het noordoosten kunt u ook nog eens whiskystokerijen bezoeken. Het nationale park bestaat in feite uit twee delen, namelijk de Cairngorm Mountains en Royal Deeside. Dit tweede gebied vindt u in het zuidoosten. Dit gebied ligt rond de rivier de Dee en hier vindt u onder andere het koninklijke Ballater Castle, het dorp Breamar en Ballater, het meest toeristische plaatsje in dit gebied. Aan de zuidelijke rand van het nationale park ligt het eveneens toeristische Pitlochry, vlakbij het mooie Blair Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Cairngorms National Park.


Kasteel in de Cairngorms
Hotel in SchotlandGraag op rondreis door de Cairngorms en omstreken?

Wilt u nog meer van Schotland zien behalve dit ruige nationale park? Misschien dat één van onderstaande vakanties iets voor u is. De linker variant is een autorondreis door het Cairngorms National Park maar ook door het oosten van het land waarbij u niet alleen ruige berglandschappen zult zien maar ook prachtige statige kastelen kunt bezichtigen. De tweede reis gaat per trein. Het nationale park heeft namelijk een paar treinstations waaronder Aviemore en Pitlochry dat er overigens net buiten ligt.

Reis plannen naar de Cairngorms

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Cairngorms National Park kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers