Aviemore in de Cairngorms - Schotland

Cairngorms National Park in Schotland Het dorp Aviemore in het Cairngorms National Park in Schotland hotel boeken via GBL Loch Pityoulish in de Cairngorms, Schotland Loch Garten in de Cairngorm, Schotland Ruthven Barracks in de Cairngorm, Schotland Highland Folk Museum in de Cairngorms, Schotland Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Glen Feshie in het Cairngorms National Park, Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTreinstation van Aviemore in Schotland

Aviemore is een klein stadje in het noordelijke deel van midden Schotland. Het ligt in het bergachtige en deels bosrijke Cairngorms National Park. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties in de buurt zijn het kleine Loch Pityoulish, de natuurreservaten Craigellachie, Abernethy en Loch Garten, Loch Morlich, het Glenmore Forest Park en het Highland Wildlife Park. Aviemore heeft zelf ook nog een attractie en dat is de Strathspey Steam Railway, een treinrit met een historische trein naar Broomhill. Deze trein stopt ook in Boat of Garten. U kunt in het dorp ook op de bus stappen naar Cairn Gorm, de hoogste berg in het nationale park. Daar kunt u vervolgens op een treintje stappen die naar de top van de berg rijdt. In de winter kun je er ook skieën.

Voorbeelden van mooie en bekende locaties die u misschien wilt zien, zijn het grote en beroemde Loch Ness en het koninklijke Balmoral Castle in de buurt van Ballater. Op één van de foto's ziet u ook Tomintoul staan. Dat is het hoogste gelegen dorp in Schotland. Dat bevindt zich in het noordelijke deel van het nationale park, een streek die beroemd is vanwege de whiskystokerijen. Die streek heet Speyside en bevindt zich vooral in het raadsgebied Moray, gesitueerd aan en in de buurt van de rivier de Spey. Niet ver ten zuidoosten van Aviemore - in het dorp Newtonmore - kunt u het Highland Folk Museum. Dit is het oudste openluchtmuseum van Groot-Brittannië waar u kunt zien hoe men hier in de Hooglanden van Schotland leefde in de periode tussen 1700 en 1950. De replica's van de 18e eeuwse crofts in het museum hebben ook gefungeerd als filmlocatie voor de tv-serie Outlander. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Aviemore. U kunt ook de interactieve kaart hieronder gebruiken.

Bier en whisky

Als u van een pint houdt en er zelfs extra veel interesse in heeft dan kunt u ook gaan kijken bij de Cairngorm Brewery. Die bierbrouwerij is per rondleiding te bezichtigen. In deze regionen zijn daarnaast ook veel whiskystokerijen die bezocht kunnen worden. Niet in Aviemore zelf maar wel relatief in de buurt. Denk aan de Tomatin Distillery, de Glenlivet Distillery en de Dalwhinnie Distillery. Kijkt u hieronder voor nog meer locaties van stokerijen en brouwerijen in Schotland die bezocht kunnen worden:

Whiskystokerijen in Schotland | bierbrouwerijen in Schotland


Wandelen in Aviemore

Deze plaats is het eind of startpunt van twee meerdaagse wandelroutes, namelijk de Speyside Way en ook de minder bekende East Highland Way. Daarnaast zijn er ook wandelingen mogelijk in de omgeving, bijvoorbeeld in het natuurreservaat Craigellachie, naar de heuvel Geal-charn Mor en de pas Lairig Ghru.

Meer info: Routes in en rond Aviemore


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Aviemore

Er zijn verschillende manieren om naar Aviemore te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Een vlucht naar Inverness Airport zou dan voor de hand kunnen liggen omdat de reistijd vanaf het vliegveld dan het kortst is. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsen waaronder enkele locaties in of aan de rand van het nationale park zoals Kingussie, Blair Atholl en Pitlochry.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over het Cairngorms National Park
→ Hotels en vakantiehuizen in de Cairngorms
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers