Aviemore in de Cairngorms - Schotland

Cairngorms National Park in Schotland Het dorp Aviemore in het Cairngorms National Park in Schotland hotels boeken via GBLLoch Pityoulish in de Cairngorms, Schotland Loch Garten in de Cairngorm, Schotland Ruthven Barracks in de Cairngorm, Schotland Highland Folk Museum in de Cairngorms, Schotland Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Inverness in de Highlands van Schotland Glen Feshie in het Cairngorms National Park, Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland

Informatie over deze bestemmingTreinstation van Aviemore in Schotland

Aviemore is een klein stadje in het noordelijke deel van midden Schotland. Het ligt in het bergachtige en deels bosrijke Cairngorms National Park. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties in de buurt zijn het kleine Loch Pityoulish, de natuurreservaten Craigellachie, Abernethy en Loch Garten, Loch Morlich, het Glenmore Forest Park en het Highland Wildlife Park. Aviemore heeft zelf ook nog een attractie en dat is de Strathspey Steam Railway, een treinrit met een historische trein naar Broomhill. Deze trein stopt ook in Boat of Garten. U kunt in het dorp ook op de bus stappen naar Cairn Gorm, de hoogste berg in het nationale park. Daar kunt u vervolgens op een treintje stappen die naar de top van de berg rijdt. In de winter kun je er ook skieën.

Voorbeelden van mooie en bekende locaties die u misschien wilt zien, zijn het grote en beroemde Loch Ness en het koninklijke Balmoral Castle in de buurt van Ballater. Op één van de foto's ziet u ook Tomintoul staan. Dat is het hoogste gelegen dorp in Schotland. Dat bevindt zich in het noordelijke deel van het nationale park, een streek die beroemd is vanwege de whiskystokerijen. Die streek heet Speyside en bevindt zich vooral in het raadsgebied Moray, gesitueerd aan en in de buurt van de rivier de Spey. Niet ver ten zuidoosten van Aviemore - in het dorp Newtonmore - kunt u het Highland Folk Museum. Dit is het oudste openluchtmuseum van Groot-Brittannië waar u kunt zien hoe men hier in de Hooglanden van Schotland leefde in de periode tussen 1700 en 1950. De replica's van de 18e eeuwse crofts in het museum hebben ook gefungeerd als filmlocatie voor de tv-serie Outlander. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Aviemore. U kunt ook de interactieve kaart hieronder gebruiken.

Met de trein naar Aviemore

Deze stad is uiteraard te bereiken met de trein. U kunt er oa. direct komen vanuit hoofdstad Edinburgh, het kleinere Perth in centraal Schotland en Inverness, de stad in de Highlands. Tip: gebruik de uitgebreide zoekfunctie (bovenaan) om info over die andere plaatsen te vinden.


Bier en whisky

Als u van een pint houdt en er zelfs extra veel interesse in heeft dan kunt u ook gaan kijken bij de Cairngorm Brewery. Die bierbrouwerij is per rondleiding te bezichtigen. In deze regionen zijn daarnaast ook veel whiskystokerijen die bezocht kunnen worden. Niet in Aviemore zelf maar wel relatief in de buurt. Denk aan de Tomatin Distillery, de Glenlivet Distillery en de Dalwhinnie Distillery. Kijkt u hieronder voor nog meer locaties van stokerijen en brouwerijen in Schotland die bezocht kunnen worden:

Whiskystokerijen in Schotland | bierbrouwerijen in Schotland


Wandelen in Aviemore

Deze plaats is het eind of startpunt van twee meerdaagse wandelroutes, namelijk de Speyside Way en ook de minder bekende East Highland Way. Daarnaast zijn er ook wandelingen mogelijk in de omgeving, bijvoorbeeld in het natuurreservaat Craigellachie, naar de heuvel Geal-charn Mor en de pas Lairig Ghru.

➦ Meer info: Routes in en rond Aviemore
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boek overnachtingen via GB Liefhebbers

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers