Pitlochry, Loch Tummel en Cairngorms in Perth & Kinross

Het dorp Pitlochry in de bossen van Perth & Kinross, Schotland Pitlochry Dam in Schotland Blair Atholl whisky stokerij in Pitlochry, Schotland hotel boeken via GBL Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Tuin en huis van het Bolfracks Estate in Schotland Loch Tay in Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland

InformatieBlair Castle in de buurt van Pitlochry, Schotland
Pitlochry is klein stadje in het midden van Schotland en een populaire vakantiebestemming voor dit deel van het land. Het wordt namelijk omgeven door prachtige bergachtige natuurgebieden. Het heeft minder dan drie duizend inwoners en ligt aan de rivier de Tummel in het raadsgebied Perth & Kinross. Een attractie in de plaats zelf is de dam bij het kleine Loch Faskally dat dienst doet als zalmladder en niet te vergeten de Blair Atholl Distillery waar uiteraard ook whisky geproefd kan worden. Dat is overigens niet de enige whiskystokerij in de buurt, vlakbij kunt u ook de Edradour Distillery bezoeken en een eind verder weg in Aberdeldy de Dewar's World of Whisky. Bekijk wat betreft whisky ook deze pagina over whiskystokerijen in Schotland.

De grootste trekpleister hier is echter de natuurlijk omgeving. Op enkele kilometers vindt u namelijk het Tay Forest Park, het fraaie gebied rondom Loch Tummel dat de status heeft van National Scenic Area, de bosrijke kloof van Killiecrankie en uiteraard niet te vergeten het bergachtige Cairngorms National Park. In dit grote en dunbevolkte nationale park vindt u de meeste van Schotland's hoogste bergen. In de omgeving zijn overigens ook historische bezienswaardigheden zoals Blair Castle en Dunkeld Cathedral. Iets verder weg in en bij Aberfeldy kunt u Castle Menzies, het Bolfrack Estate & Gardens, en ook het Scottish Crannog Centre bezoeken.


Wandelen in Pitlochry

Deze plaats is het eind of beginpunt van de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute die onder andere langs Loch Tay en door de Trossachs trekt. Daarnaast zijn er een hele hoop andere wandelmogelijkheden in of vlakbij Pitlochry. U kunt bijvoorbeeld de bergen/heuvels Craigower en Ben Vrackie opwandelen of een route volgen bij Killiecrankie, Loch Faskally en de visladder.

Meer info: Rob Roy Way | Routes in en rond Pitlochry


Op een speciale locatie overnachten in Pitlochry?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de badplaats zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's of pensions te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht waarvan drie in Pitlochry.

5 vier -en vijfsterrenhotels bij het Tay Forest Park


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Pitlochry

Er zijn verschillende manieren om naar Pitlochry te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Oost Schotland
→ Vakantie vieren in het Cairngorms National Park

→ Stadjes en dorpen in Oost SchotlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Oost Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in de Cairngorms

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers