Ballater en Balmoral Castle in Royal Deeside

Royal Deeside in de Cairngorm, in Schotland Balmoral Castle in de Cairngorm, in Schotland Balmoral Castle in Deeside, in Schotland Cairngorms in Perth and Kinross, Schotland hotel boeken via GBL Braemar Castle in Deeside, in Schotland Crathes Castle in Aberdeenshire, Schotland Het dorp Aviemore in het Cairngorms National Park in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGlen Mark vlakbij Ballater in Schotland

Ballater is een klein dorpje maar prominente toeristische uitvalsbasis in het Cairngorms National Park. Het ziet zichzelf als een koninklijk stadje omdat het zeer nabij Balmoral Castle ligt. Lees wat dat betreft de volgende paragraaf. Het dorp zich in het oostelijke deel van het park dat rondom de rivier de Dee ligt. Dat gebied heet Deeside & Lochnagar en behoort tot het raadsgebied Aberdeenshire. In het dorp staat een bezoekerscentrum in het Albert Memorial Hall. Spijtig genoeg was het oude uitgebrand. Dat was het prachtige oude treinstation dat er tegenover stond. Iets verder naar het westen staat Breamar Castle. Daarnaast kunt u in de omgeving uiteraard van de natuur genieten en wandelen in de heuvels en bergen. In de regio vindt u een aantal van 's lands hoogste bergen, het natuurlijke landgoed van de National Trust for Scotland genaamd het Mar Lodge Estate en bijvoorbeeld de Glen Mark, een prachtige vallei.

Iets verder oostwaarts in Deeside - bij het dorp Aboyne - vindt u twee natuurreservaten. De eerste is de Muir of Dinnet, een gebied met water, bos en heide. De tweede is Glen Tanar waar naast heide ook een restant van het Schotse oerbos te zien is, de Caledonian Pine. Nog iets verder oostwaarts - net buiten het nationale park rondom het stadje Banchory - kun je nog twee iets kleinere kastelen bezichtigen, namelijk Crathes Castle en Drum Castle, beiden in beheer van de National Trust for Scotland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ballater en omgeving.


Het geliefde Schotse buitenverblijf van Koningin Elizabeth

De grote bezienswaardigheid in de omgeving is (naast de prachtige natuur uiteraard) is Balmoral Castle met daar vlakbij de Royal Lochnagar Distillery (whisky) waar u mee kunt gaan op een rondleiding. Koningin Elizabeth is recent op donderdag 8 september 2022 overleden en wel hier in haar geliefde buitenverblijf Bamoral Castle. Uiteraard heeft ze een staatsbegrafenis (maandag 19 september) gekregen in de Britse hoofdstad Londen. Op zondag 11 september werd haar kist verplaatst naar de Schotse hoofdstad Edinburgh en later naar Buckingham Palace, Westminster Hall en uiteindelijk Windsor. Het kasteel is normaal geopend voor het publiek tussen april en augustus.

Staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth


Wandelen in Ballater

Het Cairngorms National Park biedt de nodige wandelmogelijkheden en dat geldt ook voor de omgeving direct bij Ballater. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen naar de omliggende heuvels Creag Choinnich, Sgor Buidhe, Craigendarroch en Craig Coillich, en door de Pannanich Woods. Of ga wat verder weg naar bijvoorbeeld Glen Cova en Glen Mark, valleien in Angus, nog steeds binnen het nationale park.

Meer info: Ballater en Balmoral | Breamar en Upper Deeside | Angus Glens


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Ballater

Er zijn verschillende manieren om naar Ballater te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Aberdeenshire en Moray
→ Vakantie vieren in het Cairngorms National Park

→ Stad, stadjes en dorpen in Aberdeenshire en MorayOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Aberdeenshire en Moray
→ Hotels en vakantiehuizen in de Cairngorms

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers