Kelso en Floors Castle in de Scottish Borders - Schotland

Kelso in de Scottish Borders, Schotland hotel boeken via GBL Floors Castle in de Scottish Borders, Schotland Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Mellerstain House in de Scottish Borders, Schotland Dryburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland Melrose Abbey in de Scottish Borders, Schotland Abbotsford in Galashiels, Schotland Jedburgh Abbey in de Scottish Borders, Schotland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park Rondreis door Northumberland en de Scottish Borders

InformatieKelso Abbey in de Scottish Borders, Schotland

Kelso is een klein stadje in de Scottish Borders, de naam van het gebied in het uiterste zuidoosten van Schotland. Het heeft ongeveer 5,5 duizend inwoners en ligt aan de rivieren Tweed en Teviot. In deze plaats kunt u de ruïne van de middeleeuwse abdij bezichtigen maar ook het imposante Floors Castle, onderdeel van het Roxburghe Estate. In de buurt zijn overigens nog veel meer historische bezienswaardigheden te bezoeken in de vorm van landgoederen en abdijruïnes. Denk aan Melrose Abbey, Jedburgh Abbey, Mellerstain House, Manderston en Thirlestane Castle. Het Engelse grens -en kuststadje Berwick-upon-Tweed ligt ook redelijk in de buurt. Dat kust gebied is ook de moeite waard, niet alleen qua natuur maar ook omdat er verschillende oude kastelen te zien zijn.

Het landschap direct rond het dorp is relatief vlak maar een klein aantal kilometers verderop vindt u de heuvels. Ten westen liggen de Eildon Hills en ten zuidoosten in het grensgebied met Engeland de Cheviot Hills en ook het Northumberland National Park. Aan zee kunt u het fraaie natuurreservaat van St Abb's Head bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&bs en vakantiehuizen in Kelso.


Wandelen in Kelso

U kunt gaan wandelen in de relatief vlakke omgeving of iets verder weg een route volgen in de heuvels, zoals net al vermeldt, de Eildon Hills en de hogere Cheviot Hills. Op één van de foto's ziet u de College Valley, dat is een vallei net over de grens in Engeland, gesitueerd in het Northumberland National Park.

Wandelroutes rond Kelso en Melrose


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Kelso

Er zijn verschillende manieren om naar Kelso te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 1 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over de Scottish Borders
→ Hotels en vakantiehuizen in de Scottish Borders
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers