Berwick-upon-Tweed aan de kust van Northumberland

Berwick-upon-Tweed in Northumberland Berwick-upon-Tweed in Northumberland Spoorweg bij Berwick-upon-Tweed Barracks in Engeland Berwick-upon-Tweed Barracks and Mainguard in Northumberland hotel boeken via GBL St Abb's Head in Zuid Schotland Lindisfarne Castle in Northumberland, Noord Engeland Lindisfarne Priory in Northumberland, Noord Engeland Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Farne Islands in Northumberland Chillingham Castle in Northumberland, Noord Engeland College Valley in de Cheviot Hills, Northumberland National Park

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet grensstadje Berwick-upon-Tweed in Engeland

Berwick-upon-Tweed is een kuststadje in het uiterste noordoosten van Engeland, op de grens met Schotland. Het kent enkele bezienswaardigheden en heeft mooie bouwwerken zoals de bruggen, de Victoriaanse stadswallen en de vuurtoren. U kunt hier ook de 18e eeuwse Berwick-upon-Tweed Barracks bezoeken waar ook drie musea gevestigd zijn. Dit zijn de Berwick Museum & Art Gallery, Gymnasium Art Gallery en de King's Own Scottish Borderers Museum. Het stadje ligt in het graafschap Northumberland, vlakbij de beschermde kustlijn waar uitstekend gewandeld kan worden langs de lokale kustroutes. Aan de andere kant van de rivier de Tweed liggen de kleinere plaatsen Tweedmouth en Spittal.

In de regio zijn nog veel meer historische bezienswaardigheden, met name verschillende kastelen. Denk aan Bamburgh Castle, Etal Castle, Chillingham Castle en Lindisfarne Castle dat gestiueerd is op het Holy Island. Daar kunt u bij eb komen. Om de Farne Islands te kunnen bekijken dient u wel op een boottocht mee te gaan. Dat is een natuurreservaat waar veel vogels leven en waar in de omgeving ook zeehonden te zien zijn. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Berwick-upon-Tweed.


Wandelen

Dit stadje is het eindpunt van het Northumberland Coast Path, tevens een meerdaagse wandelroute. Zo kunt u vanaf hier zuidwaarts het pad volgen en bijvoorbeeld ook het net genoemde Holy Island bezoeken. Dan moet het dus wel eb zijn. Net over de grens in Schotland zijn ook fraaie kustlandschappen, bijvoorbeeld bij het natuurreservaat van St Abb's Head. Rijdt u in zuidwestelijke richting verder landinwaarts vanuit Berwick dan komt u in het heuvelachtige Northumberland National Park. Het noordelijkste deel daarvan bestaat uit de Cheviot Hills. Een mooi gebied daarbinnen is College Valley, relatief dicht bij de Schotse grens.

Meer info: Northumberland Coast Path


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Berwick-upon-Tweed

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Berwick te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. U kunt hier ook met de trein komen, zowel vanuit Newcastle als Edinburgh. Beide steden hebben een eigen luchthaven.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland
→ Stadjes en dorpen in NorthumberlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Northumberland

© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers