Autorondreis - 8 a 12 dagen door Northumberland en de Borders

Rondreis door de Eildon Hills in de Scottish Borders, Schotland Rondreis langs Edinburgh in Schotland Rondreis langs de Northumberland Coast in Noord Engeland Rondreis langs de stad van Vera Stanhope in Noord Engeland Rondreis langs Floors Castle in Schotland Rondreis langs Bamburgh Castle in Northumberland, Noord Engeland Rondreis langs Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland Kaart van autorondreis door Northumberland en de Borders

Een rondreis in het grensgebied van Engeland met Schotland

Deze autorondreis gaat naar het nooroosten van Engeland maar ook naar het zuidoosten van Schotland. Deze grensregio heeft fraaie heuvelachtige landschappen, kustgebieden met uitgestrekte stranden en behoorlijk veel middeleeuws erfgoed. Zo staat Northumberland bekend om zijn oude kastelen zoals Bamburgh Castle en Alnwick Castle. De Scottish Borders heeft juist weer oude abdijen om te bezichtigen al zijn die tot ruïne vervallen door de grensoorlogen in lang vervlogen tijden. In dit gebied zijn ook statige landgoederen en kleine dorpen en stadjes. Daarna kan een een bezoek en verblijf in de hoofdstad van Schotland niet achter blijven. Edinburgh is een werelderfgoedstad met veel oude gebouwen en musea en ligt in de buurt. Het ligt voor de hand om de boot te pakken naar Newcastle want vanaf die haven zijn de reistijden relatief klein, slechts enkele uren.

Dit is ook de stad waar 'Vera' wordt opgenomen dus een bezoek aan die plaats is ook nog een idee als u liefhebber van die tv-serie bent. Logisch zou zijn 2, 3 of 4 nachten per bestemming, afhankelijk van de locatie en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. U kunt met de eigen auto gaan maar eerst het vliegtuig pakken en dan op de luchthaven een auto huren behoort ook tot de mogelijkheden. Wilt u eerst nog wat meer indrukken opdoen van de regio? Kijk hier voor meer info over Northumberland. En hier over de Scottish Borders en Edinburgh.

Het gebied

kaart van rondreis door Northumberland en de Scottish Borders in Groot-Brittannië In 8 a 12 dagen is veel te zien maar u kunt vanzelfsprekend ook langer op rondreis gaan. Misschien wilt u de reis wel uitbreiden met een ander gebied of gewoon wat rustiger aan doen. Ik pas het plan aan uw wensen aan.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

Voor deze route (of een variatie daarop) kunt u een vakantieplan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een gedetailleerd online reisplan, inclusief te boeken accommodaties en informatie over de bestemmingen (+ omliggende gebieden). Op basis van uw wensen zal ik een zo geschikt mogelijk reisschema samenstellen. U kunt het thuis op uw gemak bestemming voor bestemming boeken en het zal ook tijdens uw rondreis online blijven staan zodat u het tijdens de vakantie kunt blijven raadplegen. Lees hieronder verder.


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers