Wat is er te zien op de Outer Hebrides?

Lews Castle in Stornoway op het eiland Lewis, Schotland Het Black House op Lewis in Schotland De steencirkel van Calanais op Lewis in Schotland Witte stranden op het eiland Harris in Schotland Kerk van Rodel op het eiland Harris in Schotland Kisimul Castle op het eiland Barra in Schotland St Kilda in Schotland

Lees meer over de gebieden

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van deze eilandengroep in het verre noordwesten van Groot-Brittannië. Lees hier verder over de Buiten-Hebriden. Het bestaat uit verschillende grotere en kleinere eilanden. Op het grote Lewis ligt het kleine stadje Stornoway, de enige plaats met een wat groter inwonertal maar nog steeds beperkt. Verken het vlakke noorden, het bergachtige land en de witte stranden van Harris en de kleinere eilanden waaronder North Uist en Barra. Onder de kaart ziet u een opsomming van verschillende locaties waaronder historische bezienswaardigheden en natuurgebieden.


legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van de Outer Hebrides

Bezienswaardigheden op de Buiten-Hebriden

Bekijk hieronder een lijst met enkele bezoekersattracties waaronder een prehistorische steencirkel, oude nederzettingen, het museum van de Outer Hebrides in Lews Castle en een whiksystokerij. Die stokerij staat in Tabert (Harris). Zoom de kaart in omdat het icoontje zit verstopt achter de ferry terminal aldaar. De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Dat is hier het dorp Stornoway. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische locaties en andere attracties:
Museum Nan Eilean (Lews Castle) - The Black House (HS) - Dun Carloway (HS) - Calanais Standing Stones (HS) - Kisimul Castle (HS) - Isle of Harris Distillery - St Kilda WHS (NTS) - Lerwick Brewery - Valhalla Brewery


Natuurgebieden -en reservaten:
Loch na Muilne (RSPB) - Balranald (RSPB) - Monach Isles (NNR) - Mingulay, Berneray & Pabbay (NTS) - St Kilda (NTS) - Rona and Sula Sgeir (NNR)


Zoek een accommodatie of maak een rondreis


Bekijk informatie per specifieke bestemming


Terug naar:

→ Vakantie vieren op de Outer Hebrides
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers