Treinrondreis - 10 a 14 dagen door Wiltshire, Devon en Dorset

Shaftesbury in Dorset, Engeland De Cerne Giant bij Cerne Abbas in Dorset, Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire Badplaats Sidmouth in Zuidwest Engeland Branscombe in Devon, Engeland Blackdown Hills in Engeland Corfe Castle in Dorset Wareham in Dorset Arne Heath in Dorset Bradford-on-Avon in Engeland Het stadje Glastonbury in Somerset, Engeland De historische stad Bath in Somerset, Engeland

Met trein en bus door landelijke streken (en kust)

Deze pagina laat een rondreis per trein door Zuid Engeland zien waarbij u ook gebruik maakt van de bus: om een bestemming te gebruiken en/of uitstapjes te maken vanuit de betreffende plaats. Deze reis is vooral geschikt voor mensen die niet houden van steden en grote badplaatsen maar juist wat kleinere pittoreskere stadjes of badplaatsjes. Dat is namelijk niet altijd eenvoudig tijdens een treinrondreis waarbij je meestal in een wat grotere plaats overnacht. Deze streek biedt de mogelijkheid om te overnachten in kleine historische stadjes waar toch de nodige horeca en winkels zijn en pittoresk badplaatsjes in het oosten van Devon of Dorset waar je geflankeerd wordt door de schitterende kliffen van de Jurassic Coast of de natuur van Purbeck in Dorset. Ook zeer geschikt voor de wandelaar. Tijdens de reis kan er wel degelijk ook de mogelijkheid zijn om een uitstapje te maken naar een bekende historische stad als Bath of Salisbury. Ik kan daar rekening mee houden in de planning.

Vindt u stukken met de bus reizen niet erg of misschien zelfs wel leuk? Dan kan ik bijvoorbeeld ook Glastonbury inplannen, het stadje waar Koning Arthur volgens de legenden in de abdij begraven ligt. De kathedraal van Wells bezichtigen kan tijdens dat verblijf dan ook. Kortom: zowel aan zee als in het binnenland is een hoop te zien. U kunt bepalen waar de nadruk op komt te liggen. Ik maak dan een zo leuk en logisch mogelijk reisschema. Dit gebied uitbreiden kan natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan de Engelse Riviera meer naar het westen toe. Houd er rekening mee dat leuke hotels in die charmante stadjes in fraaie landelijke -en kustgebieden vaak niet goedkoop zijn om te overnachten.

Het gebied

kaart van een treinrondreis door landelijk Zuid Engeland Het traject is afhankelijk van uw wensen en aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Ook is het mogelijk andere regionen van Groot-Brittannië in het plan op te nemen. Het is maar net wat u wilt.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers