Plaatsen in Somerset en Wiltshire

Kustlandschap in Somerset, Engeland Landhuis in Somerset, Engeland Tuin in Wiltshire, Engeland Steencirkel in Wiltshire, Engeland

Mogelijke bestemmingen in Somerset

Somerset is een graafschap in het zuidwesten van Engeland en grenst oa. aan Devon, Dorset, Wiltshire en Gloucestershire. Hieronder ziet u enkele steden, stadjes, badplaatsen en dorpen die een mogelijke vakantiebestemming zouden kunnen zijn. Bath is de werelderfgoedstad, het grotere Bristol behoort niet tot hetzelfde graafschap maar ligt er zo dichtbij dat het noemen er van in dit overzicht logisch is. Wells en Glastonbury zijn kleine historische stadjes. Verblijf in Weston-super-Mare, Clevedon of Minehead als u van de kust en/of strand houdt. Porlock is net als Dunster gesitueerd in het Exmoor National Park.


Mogelijke bestemmingen in Wiltshire

Het graafschap Wiltshire ligt ingeklemd tussen verschillende andere graafschappen waaronder bijvoorbeeld Somerset, Hampshire, Dorset en Gloucestershire. Drie van onderstaande plaatsen zijn dorpen. Avebury is befaamd vanwege haar prehistorische steencirkel (grootste ter wereld), Castle Combe en Lacock vanwege hun schilderachtige karakter. Dat geldt ook voor kleine stadje Bradford-on-Avon. Salisbury is de kathedraalstad van het graafschap.


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers