Minehead en Dunster in Somerset - Exmoor

Minehead in Somerset, Exmoor Minehead in Somerset, Exmoor West Somerset Railway in Minehead, Engeland hotels boeken via GBLDunster in Somerset, Exmoor Dunster Castle in Somerset, Exmoor Dunkery Beacon in Somerset, Exmoor Porlock in Somerset, Exmoor Porlock Common in Somerset, Exmoor Selworthy in Somerset, Exmoor Cleeve Abbey in Somerset, Exmoor Quantock Hills in Somerset, Exmoor

Informatie over deze bestemmingStrand van Minehead in Somerset, Engeland

Minehead is een klein stadje aan de kust van Somerset, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners, een strand en ligt aan de rand van het Exmoor National Park. Dat geldt ook voor het prachtige dorpje Dunster dat een paar kilometer verder landinwaarts ligt en waar u een paar bezienswaardigheden kunt bezoeken waaronder het mooie kasteel en haar subtropische tuinen. Ook staat hier één van de bezoekerscentra van het nationale park. De omgeving is behoorlijk bosrijk, heeft heuvels en biedt dus prima mogelijkheden om te wandelen. Minehead is daarnaast het begin van de meerdaagse wandelroute het South West Coast Path. Zowel dit stadje als Dunster bevinden zich aan de West Somerset Railway, een historische spoorlijn door het westelijke deel van het graafschap. Die rit gaat naar Bishops Lydeard. Niet ver weg kunt u ook de ruïne van Cleeve Abbey bezichtigen, net als het pittoreske dorpje Selworthy op het Holnicote Estate. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Minehead.


Wandelen in Minehead en omgeving

Minehead is het begin van het South West Coast Path, de enorm lange meerdaagse wandelroute langs de kusten van zuidwest Engeland. Behalve wandelen langs de kust van Exmoor zijn er uiteraard ook kortere wandelingen te maken zoals in de tuinen van Dunster Castle, vanuit het dorpje Selworthy, door Horner Wood en in andere delen van het Holnicote Estate. Ook kunt u in met heidevelden begroeide heuvels lopen zoals op Dunkery Beacon, het hoogste punt in het nationale park maar ook in Porlock Common of de Quantock Hills. Deze laatste heuvels bevinden zich buiten het Exmoor National Park. Wilt u graag een treinrondreis (met stukjes bus) combineren met ook wat flinke wandelingen, inclusief de eerste twee etappes van het lange kustpad dat in Raynon Winn's populaire boek misschien bij u wel bekend staat als 'Het Zoutpad’? Misschien is het volgende reisidee dan voor u:

Cottage in Engeland
GB
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers