Kathedraalstad Salisbury in Wiltshire - Engeland

De stad Salisbury in Wiltshire De stad Salisbury in Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire Mompesson House in Salisbury, Wiltshire hotels boeken via GBLStonehenge in Wiltshire, Zuid Engeland Cranborne Chase in Dorset, Engeland Old Wardour Castle in Wiltshire, Zuid Engeland Shaftesbury in Dorset, Engeland New Forest National Park in Hampshire Westbury White Horse in Wiltshire, Zuid Engeland

Informatie over deze bestemmingDe kathedraal van Salisbury in Wiltshire, Engeland

Salisbury is een kleinere historische stad aan de rivier de Avon en heeft ongeveer 40 duizend inwoners. Het ligt in het zuiden van het graafschap Wiltshire, zuid Engeland. Het is vooral bekend vanwege zijn prachtige kathedraal maar er zijn nog meer musea en oude gebouwen waarvan een aantal tot bezoekersattractie dienen. Bezoek het mooie Arundells dat ooit toebehoorde aan de premier van het Verenigd Koninkrijk, namelijk Edward Heath. Ook kunt u bezoeken het Mompesson House van de National Trust, het Salisbury & South Wiltshire Museum en de Wardrobe als u van militaire geschiedenis houdt. Mompesson House was nog een filmlocatie in de film Sense and Sensibility, één van Jane Austen's verfilmde werken.

Daarnaast is er in het gebied rondom de stad nog veel meer te zien waaronder het landgoed Dinton Park, de wereldberoemde steencirkel Stonehenge en nog enkele zeer oude historische locaties als Old Sarum en de Figsbury Ring. Dat behoort allemaal tot het prehistorische werelderfgoed van het graafschap Wiltshire. Er rijden overigens speciale bussen vanuit Salisbury naar Stonehenge, het is immers één van 's lands meest beroemde historische trekpleisters. Daarnaast zijn er in de omgeving van de stad ook fraaie landschappen te bewonderen zoals de licht heuvelachtige Cranborne Chase & West Wiltshire Downs, één van de Areas of Outstanding Natural Beauty die het land rijk is. Ook zit je hier niet ver van het mooie New Forest National Park met zijn loslopende pony's, heidevelden en bossen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Salisbury en omgeving.


Pub walk: Dinton Park en de Compasses Inn (23)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Ten westen van de stad in de natuur van de Cranborne Chase & West Wiltshire Downs kunt u een route lopen van 11 km door oa. de Nadder Valley met haar mooie dorpjes en ook het landgoed van Dinton Park (en Phillips House) bezichtigen, geconserveerd door de National Trust. Onderweg kun je halt houden in de pub de Compasses Inn in Chicksgrove. Daar kunt u overigens ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder verder.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Accommodatie: Overnachten in de Compasses Inn✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers