Avebury - dorpje, steencirkel en witte paarden in Wiltshire

De steencirkel van Avebury in Wiltshire, Engeland De steencirkel van Avebury in Zuid Engeland Avebury Manor in Wiltshire, Engeland Silbury Hill in Wiltshire hotels boeken via GBLLacock in Wiltshire, Cotswolds Bowood House in Wiltshire, Engeland Skyline van Bath in Somerset, Engeland Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Westbury White Horse in Wiltshire, Zuid Engeland Stonehenge in Wiltshire, Zuid Engeland Highclere Castle vlakbij Newbury in Engeland Salisbury Cathedral in Wiltshire

Informatie over deze bestemmingHet herenhuis van Avebury in Wiltshire, Engeland

Avebury is slechts een klein dorpje in het zuiden van Engeland maar is een absolute aanrader voor liefhebbers van archeologische vondsten en prehistorisch erfgoed. Een groot deel van het werelderfgoed uit het Neolithicum en de Bronstijd van het graafschap Wiltshire is hier en in de omgeving te vinden. Avebury Henge is de meest in het oogspringende locatie omdat dit de grootste steencirkel te wereld is met een omtrek van ongeveer een kilometer. Vlakbij staat ook nog de West Kennet Long Barrow, een oude grafkamer. Van The Sanctuary is niet duidelijk waarvoor de constructie diende en dat geldt ook voor de zeer aparte Silbury Hill. Die solitaire kleine heuvel is door de mens gemaakt maar waarvoor blijft een mysterie. In het dorp kunt u ook nog het fraaie Avebury Manor bezichtigen, een herenhuis dat een klein aantal jaren geleden door een samenwerking van de National Trust en de BBC gerenoveerd is. Er werd een tv-programma over gemaakt genaamd 'The Manor Reborn', gepresenteerd door Penelope Keith. Dan is er ook nog het Alexander Keller Museum waar archeologische vondsten van de omgeving te zien zijn. Het herenhuis en museum kost u entree, de steencirkel is gratis te bezoeken. In deze streek is van alles te zien, lees wat dat betreft ook hieronder verder. Relatief in de buurt ligt ook het stadje Devizes en daar bevindt zich één van de mooiste, en zeker één van de meest uitdagende sluizen in Engeland. Het gaat om de Caen Hill Locks aan het Kennet and Avon Canal. U kunt er gaan kijken en ook plaatsnemen in het café.

White Horses of Wiltshire

Deze streek rondom Avebury is om meerdere redenen zeer interessant. U zit hier namelijk ook in de landelijke natuur van de North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied met wat lagere heuvels, veel grasland maar ook afbeeldingen van witte paarden, gegrafeerd in de heuvels. De ondergrond is namelijk van kalk waardoor het weghalen van begroeiing een wit figuur oplevert. Met name in en rond het westelijke deel van de North Wessex Downs kunt u deze enorme figuren zien. Op de interactieve kaart ziet u alle 8 staan + nog 1 in Oxfordshire. Het gaat hier om die van Marlborough, Pewsey, Alton Barnes, Cherhill, Devizes, Broad Town en Hackpen. Het Westbury White Horse staat iets verder weg en is het beste te zien omdat er een parkeerplaats is vanwaar het zicht op het paard perfect is. Deze figuren zijn allemaal gemaakt tussen het einde van de 18e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw. Het Devizes White Horse is echter behoorlijk nieuw want die is pas in 1999 vervaardigd. Deze plekken moeten natuurlijk wel bijgehouden worden omdat ze anders dichtgroeien. Het oudste en daarom vanuit historisch oogpunt het meest indrukwekkende figuur bevindt zich overigens net over de grens in het graafschap Oxfordshire en dat is het Uffington White Horse. Die zou al 3000 jaar geleden gemaakt kunnen zijn en zal de inspiratie zijn geweest voor allen anderen die heel veel later gemaakt werden.

Naast alle net genoemde historische schatten is er in de regio nog veel meer te zien. Denk aan het oude koopmanshuis in het nabij gelegen stadje Marlborough, de pittoreske dorpen Laock en Castle Combe, historische landhuizen als Bowood House en Great Chalfield Manor, de prachtige historische stad Bath, het Steam Museum of the Great Western Railway in Swindon en natuurlijk die andere prehistorische werelderfgoedlocatie: Stonehenge. Ook een bezoek aan Highclere Castle uit Downton Abbey behoort tot de mogelijkheden.


Wandelen in Avebury

Het dorp ligt in de North Wessex Downs en daar kan uiteraard ook gewandeld worden. Loop korte routes tussen de verschillende prehistorische locaties of ga op trektocht. Bij de West Kennet Long Barrow hier in Avebury begint namelijk namelijk ook de Ridgeway, een meerdaagse wandelroute die in noordoostelijke richting trekt, door de Chiltern Hills naar Ivinghoe Beacon. Deze route werd al in prehistorische tijden gebruikt en komt overwegend door relatief dunbevolkt gebied.

➦ Meer info: Routes rond Avebury | Routes in de North Wessex Downs | The Ridgeway |


Pub walk: Avebury en de Red Lion (26)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in Avebury is er bijvoorbeeld een route van 10 km te volgen die u langs verschillende prehistorische bezoekersattracties leidt waaronder natuurlijk de enorme gelijknamige steencirkel. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub de Red Lion in Avebury.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers