Newbury en Highclere Castle in Berkshire

North Wessex Downs in Engeland Highclere Castle vlakbij Newbury in Engeland Shaw House in Berkshire, Engeland hotels boeken via GBLBasildon Park in Berkshire Averbury in Wiltshire Hackpen Hill in Wiltshire, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Newbury in Berkshire, Engeland

Newbury is een stadje in het westen van het graafschap Berkshire en ligt haast tegen het kleinere Thatcham aan. Het heeft ongeveer 30 duizend inwoners en ligt aan het Kennet & Avon Canal en de rivier de Lambourn. In het stadje zelf kunt u het West Berkshire Museum bezoeken en net ten noorden van hier het historische Shaw House. Nog iets verder vindt u de overblijfselen van het oude Donnington Castle. Buiten het stadje bevindt zich tevens een paardenracebaan en dat heeft een eigen treinstation. Nog iets verder oostwaarts kunt u van de natuur genieten in het Nature Discovery Centre, een locatie met bewegwijzerde wandelpaden en een café. Newbury wordt omgeven door het licht heuvelachtige landschap van de North Wessex Downs, een Area of Outstanding Natural Beauy. Dat is een groot en beschermd landelijk gebied in Wiltshire en Berkshire.

Daarnaast vindt u niet ver van het stadje ook enkele prachtige historische huizen en kastelen waarvan Highclere Castle zonder twijfel de beroemdste is. Dat komt vanwege de inmiddels gestopte tv serie Downton Abbey. Dit statige kasteel met landgoed was de primaire filmlocatie voor dit populaire kostuumdrama dat zich afspeelde in het begin van de 20e eeuw. Kijk hier verder nog meer info en filmlocaties van Downton Abbey. In de regio zijn nog enkele fraaie landhuizen. Denk aan Basildon Park, Ashdown House en The Vyne. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Newbury.


Antiek in en rond Newbury

Deze streekt is ook een uitstekende plaats voor de liefhebber van antiek. Op de Newbury Showground even buiten het stadje wordt komend jaar twee keer een grote antiekmarkt georganiseerd, namelijk de Newbury Antiques & Collectors Fair. Mocht u op deze data net niet in deze streken verblijven dan kun u altijd nog het nabijgelegen stadje Hungerford bezoeken want dat heeft buitensporig veel antiekwinkels, namelijk 18 stuks en ook nog enkele antiekcentra.

Grote antiekmarkten in Engeland
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers