Newbury en Highclere Castle in Berkshire

North Wessex Downs in Engeland Highclere Castle vlakbij Newbury in Engeland Shaw House in Berkshire, Engeland hotel boeken via GBL Basildon Park in Berkshire Averbury in Wiltshire Hackpen Hill in Wiltshire, Engeland

Informatie en hotelsHet stadje Newbury in Berkshire, Engeland

Newbury is een stadje in het westen van het graafschap Berkshire en ligt haast tegen het kleinere Thatcham aan. Het heeft ongeveer 30 duizend inwoners en ligt aan het Kennet & Avon Canal en de rivier de Lambourn. In het stadje zelf kunt u het West Berkshire Museum bezoeken en net ten noorden van hier het historische Shaw House. Nog iets verder vindt u de overblijfselen van het oude Donnington Castle. Buiten het stadje bevindt zich tevens een paardenracebaan en dat heeft een eigen treinstation. Nog iets verder oostwaarts kunt u van de natuur genieten in het Nature Discovery Centre, een locatie met bewegwijzerde wandelpaden en een café. Newbury wordt omgeven door het licht heuvelachtige landschap van de North Wessex Downs, een Area of Outstanding Natural Beauy. Dat is een groot en beschermd landelijk gebied in Wiltshire en Berkshire.

Daarnaast vindt u niet ver van het stadje ook enkele prachtige historische huizen en kastelen waarvan Highclere Castle zonder twijfel de beroemdste is. Dat komt vanwege de inmiddels gestopte tv serie Downton Abbey. Dit statige kasteel met landgoed was de primaire filmlocatie voor dit populaire kostuumdrama dat zich afspeelde in het begin van de 20e eeuw. Kijk hier verder nog meer info en filmlocaties van Downton Abbey. In de regio zijn nog enkele fraaie landhuizen. Denk aan Basildon Park, Ashdown House en The Vyne. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Newbury.


Antiek in en rond Newbury

Deze streekt is ook een uitstekende plaats voor de liefhebber van antiek. Op de Newbury Showground even buiten het stadje wordt komend jaar twee keer een grote antiekmarkt georganiseerd, namelijk de Newbury Antiques & Collectors Fair. Mocht u op deze data net niet in deze streken verblijven dan kun u altijd nog het nabijgelegen stadje Hungerford bezoeken want dat heeft buitensporig veel antiekwinkels, namelijk 18 stuks en ook nog enkele antiekcentra. Vervolgens is er meestal ook één keer maand een vlooienmarkt (meestal op zondag).

Grote antiekmarkten in Engeland | Vlooienmarkten in Hungerford


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Newbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Newbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Newbury duurt daarna nog minimaal 2 uur 45 minuten. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het stadje kunt u ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Westbury, Thatcham, Reading en Londen (station Paddington). De stad Reading is het overstappunt voor treinen naar allerlei andere bestemmingen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Accommodatie in Surrey & Berkshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers