Het dorpje Lacock in Wiltshire - vlakbij de Cotswolds

Lacock in Wiltshire, Cotswolds Het dorp Lacock in Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Lacock Abbey in Wiltshire, Cotswolds hotels boeken via GBLChippenham in Wiltshire, Cotswolds Great Chalfield Manor in Wiltshire, Engeland Bowood House in Wiltshire, Engeland Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Skyline van Bath in Somerset, Engeland Bradford-on-Avon in Engeland Silbury Hill in Wiltshire Avebury Henge in Wiltshire

Informatie over deze bestemmingDe abdij van Lacock in Wiltshire, Engeland

Lacock is een prachtig klein dorpje in het noordwesten van het graafschap Wiltshire en ligt ook vlakbij de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een gebied met nóg meer mooie dorpjes. Het dorpje heeft iets meer dan duizend inwoners en wordt bijna in zijn geheel beheerd door de National Trust vanwege zijn grote hoeveelheid historische gebouwen. Het is ook een veel gebruikte filmlocatie voor kostuumdrama's als Downton Abbey, Pride and Prejudice, de film Harry Potter and the Half-Blood Prince en de recente serie Hollow Crown met Benedict Cumberbatch. Naast dat het dorp een attractie op zich is kunt u er ook de Lacock Abbey bezoeken, een historisch landhuis dat gebouwd is op de plaats van de vroegere abdij. Op dit landgoed vindt u tevens het Fox Talbot Museum, vernoemd naar een inwoner die beroemd is geworden door zijn inbreng bij het ontstaan van de fotografie. Het landhuis was tevens de setting van het klaslokaal van Professor Snape in de Harry Potter film.

Het dorp is een historische attractie maar heeft gewoon winkels en hotels mocht u er willen verblijven. Even verderop ligt het grotere stadje Chippenham. In de omgeving van Lacock village is overigens nog veel meer te zien, bijvoorbeeld de historische huizen Bowood House, Corsham Court en Great Chalfield Manor, het prehistorische werelderfgoed van Avebury inclusief Silbury Hill, de schiterende werelderfgoed-stad Bath en uiteraard de natuur en platteland van de Cotswolds. De kathedraalstad Salisbury ligt ook in Wiltshire maar dan een eind verder in het zuiden. Kortom: er is een hele hoop te zien in deze regio. Als u een plek zoekt om te verblijven, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties in het dorpje. Lacock heeft een paar hele mooie oude herbergen waar u kunt overnachten.


Pub walk: Lacock en de George Inn (25)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in en direct rondom Lacock kunt u een route van 3,5 km wandelen. Onderweg kun je halt houden in de pub de George Inn. Dat is één van de pubs/herbergen die net als zoveel kastelen, landgoederen en natuurgebieden in Engeland in bezit zijn van de National Trust. Daar kunt u overigens ook overnachten. Dit verhaal geldt overigens ook voor de andere herbergen in het dorp, namelijk de Red Lion en de Sign of the Angel. U kunt ze hieronder boeken als u wilt. Lacock Abbey wordt overigens ook beheerd door de NT.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Overnachten: George Inn | Red Lion | Sign of the Angel
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers